Szexvarázslatok

Pezsgő kaviárral, osztriga spárgával – mi az igazság…? Szakemberek megoldották a rejtélyt. És azt is tudják, hogy mi hozza meg az ilyen hangulatot mégis, ha a luxus túl drága…

szex, afrodiziákum | Ideál - Reforméletmód magazin 2002 ;14(12):52-53   Celsus Kft. | Kovács, R.
Igaz lenne, hogy bizonyos ételek és koktélok feldobnak, vagy ez az egész csak hókuszpókusz? Anélkül, hogy csodákra számítanának, bizton állíthatjuk, hogy néhány recept valóban jótékony hatású lehet. Könyvesboltokban különféle kiadványok között válogathatunk, melyek táplálkozástudományi ismeretek alapján összeállított ételekről és italokról szólnak. Számos olyan természetes anyag, melyeket nagyszüleink potenciafokozó szerként ismertek, biztosan jótékony hatású fizikai állapotunkra. Akár magas fehérjetartalmuk miatt, mint energiabomba, akár gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt…

Ezek az anyagok természetesen nem rögtön hatnak, hanem hosszú idő távlatában mutatkozik meg kedvező hatásuk.

Szerelmi étkek

Sokan szívesen tálalnának fel párjuknak igazi szerelmi étket, de tájékozatlanok ebben a témában.

Tálaljon fel neki például előételként kagylót, mely az ázsiaiak véleménye szerint a férfiúi erőt növeli – nemcsak sok fehérjét, hanem rengeteg jódot (mint általában a vázas állatok és a tengeri halak), foszfort és cinket tartalmaz. A cink a prosztata működéséhez nélkülözhetetlen, és a sperma termelődéséhez is szükséges.

Más: tonhallal töltött articsóka – ez a növény a franciák szerint átmelegíti a szexuális zónákat. Az articsóka gyökere inulint tartalmaz, melyet a szervezet gyorsan lebomló gyümölcscukorrá alakít, ezért fogyasztják élsportolók is.

Azonban egy könnyű zsázsasaláta (l. receptek) is megteszi hatását, mivel nagy adagban tartalmaz E-vitamint, mely állítólag a nemi szerveket ösztönzi.

A kaviár és az osztriga is fokozza a nemi vágyat – és ez igaz a férfiakra, nőkre egyaránt. A hal ikrája tele van vitaminnal, jóddal, lecitinnel, foszforral, kalciummal és vassal – s ez éppolyan jót tesz a nőknek, mint a férfiaknak. A jód jelentős szerepet játszik a test hőszabályozásában. A foszfor egyértelműen elengedhetetlen a szexuális vágyhoz (a foszformentes táplálkozás teljes érdektelenséghez vezethet), akár a kalcium, melynek jelentős szerepe van az ingerátvitelben. A vas gondoskodik arról, hogy az oxigén a vér segítségével eljusson a sejtekig, s ily módon a nemi szerveket is megfelelő formában tartsa. A lecitin mennyisége határozza meg a sperma minőségét és mennyiségét, továbbá a potencia mértékét. Az osztriga tiszta energia – különösen nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz. Hatása bizonyára erotikus formájával és érzéki módon történő szürcsölésével függ össze. 

A pezsgő a legizgatóbb ital. Valóban, mitől is olyan értékes a híres pezsgős reggeli?

Jó néhány anekdota függ össze ezzel az állítással, s ez már önmagában megkönnyíti azt, hogy higgyünk a pezsgő csodás hatásában, ellenállhatatlan vonzerejében. Napóleon szerint a pezsgő lazítja az illemszabályokat. A híres ínyenc, Brillat-Savarin állítása szerint: … míg a bordeaux-i fogyasztása közben még elgondolkodunk az élet nagy dolgairól, a burgundi élvezete közben meg is beszéljük ezeket, a pezsgő hatására már dől belőlünk a hülyeség.” Az is biztos, hogy nem véletlenül nevezünk izgató eseményeket vérpezsdítőnek. A pezsgőnek a nyelven, a szájpadláson és az egész szájban történő pezsgése kétségtelenül izgató hatású. A viszonylag alacsony alkoholtartalom mellett a fogyasztását kísérő könnyű érzés az, amitől szinte begerjed az ember… Az sem véletlen, hogy az osztrigás, kaviáros reggelihez pezsgő dukál. A hatások egyszerűen ideálisan egészítik ki egymást – még akkor is, ha ez nem olcsó mulatság.

Guaraná-ból hatásos szerelmi bájital keverhető. Ha figyelembe veszi a használati utasítást, és jól viseli a koffeint, semmilyen veszélytől nem kell tartania. A guarana az Amazonas mentén élő indiánok erőt adó csodaszere, mely valóban energiával tölt fel. Az ital elkészítéséhez szüksége van némi guaranaporra, melyet össze kell keverni tejjel, tejszínnel, tojással (lecitin!), mézzel (enzimek!), rummal és Maraschino-likőrrel. Ügyeljünk arra, hogy az ital alkoholtartalma alacsony legyen, hiszen az alkohol nagy mennyiségben nem stimulál, hanem épp ellenkezőleg, csökkenti a potenciát!

A rózsa,elsősorban a piros, a szerelem jelképe. Mi ennek az oka?

Illata olyan összetevőket tartalmaz, melyek euforikus hangulatot eredményeznek, a lelket boldogsággal töltik el. Az aromaterápiával foglalkozó szakemberek tudatosan alkalmazzák ezt az illatot. Természetesen a rózsa nem közvetlenül az ízlelőszervekre hat, habár nedvéből és leveleiből finom italok és desszertek készíthetőek. Elegendő egyszerűen beszívni az illatát. Azt, hogy hatása sokkal korábban ismert volt, mint ahogy azt laborban később valóban be is bizonyították, rengeteg történelmi tény bizonyítja. A középkorban a következő neveket adták a nyilvánosházaknak: „A rózsához címzett”, „Rózsakert”, „Rózsafürdő”. Az irodalmárok a rózsát a női nemhez hasonlították. S hogy a férfiak se maradjanak ki ebből a témából, még egy adalék Angliából: a „prick” szó ezen a nyelven nemcsak a rózsa tüskéjét jelenti, hanem vulgárisan a férfi nemi szervét is.

A spárganöveli a nemi vágyat. Vajon ez csak a formája miatt van így?

Biztos nem véletlen, hogy éppen annak a zöldségnek van ilyen híre, melynél a rúd forma egy finom fejecskében végződik. És az, hogy a spárga éppen a legszebb hónapban, májusban terem, ugyancsak nem elhanyagolható szempont. Azonban a spárga jó hírének nagyon is konkrét indoka van. Hajtása nemcsak rengeteg építő jellegű és erőt adó C- és B-vitamint tartalmaz, hanem asparagint is, mely a vesék működését szabályozza. És minden vízhajtót – mint például a zellert is – hosszú ideje a szerelmi kedv stimulálószereként tartanak nyilván. Az, hogy a spárga nagyon kevés kalóriát tartalmaz, igencsak alkalmassá teszi arra, hogy intim pillanatokban fogyasszák, hiszen teli hassal még a szex sem esik jól!

Figyelem!

„Barátom Indiából hozott egy edénykét, mely tele volt barnás, édeskés illatú krémmel, ami állítólag gerjeszti a nemi vágyat. Vajon ki merjük-e próbálni?” – kérdezi egy levélírónk.

Olyan keverékek, melyek ismeretlen összetevőket tartalmaznak, mindig kockázattal járnak, ezért ezektől óvnak az orvosok. Másfelől éppen ezzel a ténnyel magyarázható bizonyosfajta izgató hatásuk. Ettől függetlenül okosabb és kevésbé veszélyes, hogy napjaink szakirodalmának segítségével saját magunknak készítünk krémet. Sőt, a bátrabbak maguk is kitalálhatnak ilyen keverékeket, melyek aztán éppen a személyes igényeket elégítik ki.

A nemi vágy rombolói Léteznek olyan étkek, melyek a nemi vágyra kifejezetten negatív hatásúak.

Minden nehéz és zsíros étel, hiszen ezen étkek esetében a test olyan intenzíven el van foglalva az emésztéssel, hogy nem marad energia más tevékenységekre. Más szóval: a partnerek elálmosodnak ahelyett, hogy felélénkülnének. Aki szexuális téren tapasztalt, pontosan ezért kerüli ezeket az ételeket, és együttlét előtt inkább a könnyű falatokat részesíti előnyben. Tanácsos azonban arra figyelni, hogy az étkezés bizonyos formái kevésbé erotikusak. Aki úgy majszolja a salátaleveleket, akár a nyúl, többnyire nem éppen csábítóan néz ki, akár az, aki sült krumplival csillapítja éhségét, miközben a majonézben turkál.

Receptek

Spárgaleves

Hozzávalók: 1 csomag darabokra vágott, meghámozott spárga, 1 evőkanál olaj, kiskanálnyi méz, 1 tojássárgája, ízlés szerint tejföl, gyümölcsecet, petrezselyemzöldje

A meleg olajon megforgatjuk a spárgát egy kis petrezselyemzölddel, ízlés szerint kis pirospaprikát is tehetünk hozzá, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a mézet. Behabarhatjuk tejföllel elkevert tojássárgájával, de ezzel már nem főzzük. Megszórjuk petrezselyemzölddel, gyümölcsecettel savanyíthatjuk.

Articsóka római módra

Hozzávalók: 6 fiatal, gömbölyű articsóka, 3 citrom, 1 felszeletelve, 2 félbevágva, 10 friss mentaág, 6 gerezd tört fokhagyma, 1 csokor vágott petrezselyem, só, bors, 1,25 dl olívaolaj

Elkészítése: az articsókát meghámozzuk, kivájjuk a közepét, és kikaparjuk a fás belét. Fél citrommal bedörzsöljük kívül-belül. Nyolc ág mentalevelet megvagdalunk. A töltelékhez összekeverjük a felaprított fokhagymát, petrezselymet és mentalevelet, majd fűszerezzük. Minden articsóka közepébe tegyünk 2-3 teáskanál tölteléket. A töltött fejeket nagy edénybe helyezzük, szárukkal felfelé, rászórjuk a maradék tölteléket, és meglocsoljuk olajjal. Megfűszerezzük, s az edényt félig töltjük vízzel. Lefedve lassan pároljuk 30–45 percig, amíg megpuhul. Tegyük a fejeket tálalóedénybe, és a megmaradt levét forraljuk tovább 2,5 dl-re. Beleöntjük a maradék fél citrom levét, azután ráöntjük az articsókára. Citromkarikákkal és mentalevélkékkel körítve tálaljuk.

Zsázsasaláta

Hozzávalók: 1 marék zsázsa (vásárolhatjuk bioüzletben vagy magunk csíráztatunk), kevés alga, 1 csésze morzsolt, előgőzölt kukorica, 1 db piros színű kaliforniai paprika, az öntethez 1 csipet fűszersó, olívaolaj.

Elkészítése: az algát fél órára beáztatjuk vízbe, majd 15 percig főzzük, ha hosszúak a szálak, ollóval 2 cm-s darabokra vágjuk. A paprikát kockákra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az öntettel meglocsolva tálaljuk.

Az étvágygerjesztően tálalt falatkák biztosan beválnak, mert igen kecsesen lehet fogyasztani. Golyócskák – gombócok helyett falatkák –, vagy falatok helyett. Ezt követően a szexuális étvágy már magától jön…

Kovács Rita

Megjelent: Ideál - Reforméletmód magazin 2002;14(12)

| szex, afrodiziákum
2002-12-16 16:50:18

Web Design & Development Prowebshop