Korai nemi élet

Ha a fiatal lányoknak idősebb barátjuk van, nagyobb a valószínűsége, hogy kilencosztályos korukra túl lesznek az első szexuális élményen.

szex, tizenéves | InforMed Hírek 2006 ;4   InforMed | Dobos, L.
Egy amerikai vizsgálat eredményei szerint azok a hetedikes lányok, akik komolyan járnak együtt barátjukkal, akár a saját évfolyamukról is, háromszor akkor valószínűséggel élnek nemi életet kilencedikes korukra, mint kevésbé érett kortársaik.

A szakértők szerint aggodalomra ad okot, hogy ha a hetedikes „komolynak” nevezi kapcsolatát, különösen, ha a fiú néhány évvel idősebb. Jó lenne, mondják, ha a szülők tisztában lennének a korai nemi élet kockázataival.

A kutatók több mint kétezer észak-karolinai fiatalt mértek fel kérdőívek segítségével, 1070 fiút, és 1200 lányt. Hatodik osztályos koruktól évente készítettek interjút a résztvevőkkel a kapcsolataikról és a szexről. Bár a legtöbben a saját korosztályukból választottak párt maguknak, a lányok 18 százaléka mondta, hogy a fiúja idősebb, a fiúknál ez a szám 6 százalék volt. Azok a lányok, akiknél a pubertás korán köszöntött be (hatodikos korukban már menstruáltak), nagyobb valószínűséggel jártak idősebb fiúkkal.

A kutatók fontosnak tartják tudatosítani, hogy a fizikai érettség nem mindig jár együtt érzelmi érettséggel, és a korán érő lányoknak tanácsadásra van szükségük, hogyan kezeljék az idősebb fiúk közeledését.

| szex, tizenéves
2006-06-19 13:45:46
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop