Kedvetlen férfiak - Lánglobbantó tippek hölgyeknek

Ha a férfiak „szex iránti tettvágya” megcsappan, szükségük van némi segítségre. Az alábbiakból kiderül, mi mindent tehetnek a nők, hogy párjuk szexuális kedve ismételten fellobbanjon…

szex, potencia, tantra | Ideál - Reforméletmód magazin 2006 ;18(7):68-69   Celsus Kft. | Kovács, R.
Samuel Hahnemann, a homeopátia feltalálója a férfiak potenciáját vizsgálva rájött, hogy semmiképpen sem a mennyiség, sokkal inkább a minőség és a külső hatások játszanak szerepet a szexuális folyamatokban. Azt is felismerte, hogyan növelhetné a férfiak potenciáját, illetve szexuális vágyát homeopátiás szerek segítségével. Két növényt tartott erre a legalkalmasabbnak: a ginszenggyökeret és egy dél-amerikai növény, a damiana leveleit.

„Öv alatti” készítmények

A szexuális kedvetlenség kezelését szolgáló szerek választéka igen széles, ám legtöbbjük hatása kétséges.

Fontos! A potenciát növelő orvosságok megvásárlása előtt érdemes homeopátiás készítményekkel is próbálkozni, hiszen ezek garantáltan mentesek a mellékhatásoktól. A gyógyszertárak többségében recept nélkül is vásárolhatók ginszengből és damianából készült homeopátiás szerek. Alkalmazásuk megkezdését követő 6-8 héten belül növelik a szexuális kedvet, feltételezve, hogy a páciensek betartják a homeopátiás szerek szedésére vonatkozó általános utasításokat.

Testfestés

Kivitelezése egyszerű: a teljesen meztelen partnert testbarát festékkel kell befesteni. Ez az első pillanatban talán furcsán hangzik, de ha alaposabban belegondolunk, a testfestés segítségével két ember kényszer és nyomás nélkül, spontán közelebb kerülhet egymáshoz. A gátlások leépülnek. Az intimitás ilyenkor nem teljesítménykényszerben, illetve elvárásokban nyilvánul meg, hanem jókedvben és viccelődésben. A színes intim-happeninget követően érdemes megbeszélni, hogy a partner milyen okból választott ki egyes színeket bizonyos testtájak befestésére. Ebből pedig könnyen lehet következtetni arra, hogy egy férfi intim körülmények között mit gondol, érez és tesz, illetve milyen okok húzódnak meg mindennek hátterében.

Kommunikáció

Minden nő észreveszi, ha partnere a szexuális együttlét előtt feszült. Helytelen, ha ilyenkor elvárásaival, kifogásaival még csak tovább ront a helyzeten. Másrészt nem lehet ezt a témát a szőnyeg alá söpörni, még akkor sem, ha fennáll annak a veszélye, hogy saját magunkkal kapcsolatban is hallhatunk kritikát, vagy kellemetlen helyzettel kell esetleg szembenéznünk!

A szeretett félnek ilyenkor megértésre van szüksége, és arra a lehetőségre, hogy néha-néha „kifújhassa magát”. A figyelmes partnernő rögtön észreveszi, hogy a szexuális kedvetlenségnek talán nem is ő az oka, sokkal inkább esetleg a munkahelyi stressz vagy a szexuális teljesítménykényszer.

Testmasszázs

A pénisz barlangos teste csakis akkor telik meg vérrel, ha ellazult állapotban van. A masszázs a leggyorsabb lazítási mód még akkor is, ha nem egészen szabályosan történik.

Jegyezzük meg! A testre a legerőteljesebb hatást a bőr intenzív érintésével gyakorolhatjuk. Az érintések ösztönzően hatnak a szerotonin termelődésére, ez pedig nemcsak a hangulatot javítja, hanem el is lazít. Éppen ezért érdemes kölcsönösen megmasszírozniuk egymást a partnereknek. Ilyenkor a férfi nemcsak ellazulhat, hanem a masszírozással járó mozgással még a stresszt is levezetheti.

Beszélgessünk!

A beszélgetés természetesen nem oldhat meg minden szexuális problémát, ám a legjobb kiindulópont a megoldáshoz vezető úton.
Szexszünet

Pszichológusok és házassági tanácsadók szerint helyes minden kapcsolatba néha-néha szünetet beiktatni. Erről a feleknek természetesen meg kell állapodniuk egymással. A szexszünet korántsem jelenti azt, hogy ebben az időszakban elfordulnak egymástól! Sőt! A szerelmi teljesítménykényszer nélküli időszakot igen intenzíven ki lehet használni arra, hogy a két érintett emberileg ismét jobban egymásra találjon.

Tipp: intim érintések és intim játékok természetesen ilyenkor is ajánlhatók és kívánatosak is. Ezek azonban a korábbiaktól eltérő módon „kötelező érvénnyel” ne vezessenek szexuális együttléthez. Akkor mégis mire valók? A válasz egyszerű: mindannyiunkban ott rejtőzik a gyermek, aki szerint, ami éppen tiltott, az a legérdekesebb.


Gyengédség a fókuszban

A férfiak nagy részének nem feltétlenül van szüksége gyengédségre, ettől függetlenül fogékonyak a gyengéd érintések bármilyen formájára. Találjuk meg tehát partnerünk rejtettebb erogén zónáit is - ez a legjobb természetes ellenszere a szexuális kedvetlenségnek!

Stimuláció

A férfiak nem szívesen vallják be, hogy nekik is vannak hangulatingadozásaik. Ugyanakkor az erősebb nemnek is a megfelelő kedélyállapotra van szüksége a testi szerelemhez. A két ember közötti harmónia számukra is igen fontos az igazi átélés, az igazi élvezet szempontjából. A másik iránti bizalom és a vele való intimitás is döntő szerepet játszik.

Vigyázat! Nem szabad összetéveszteni az alkohol hatására létrejövő oldott hangulatot az igazi harmóniával! Az alkohol egyrészről ellazít, másrészről azonban tompít. Ennek testi jelei abban nyilvánulhatnak meg, hogy az erekció ugyan kialakul, de nem feltétlenül vezet orgazmushoz. Márpedig ez csak fokozhatja a csődöt mondással kapcsolatos félelemérzetet.

Alapvető tehát, hogy a hangulatjavulást nem az alkoholtól kell várni!

Tantra

Mi is tulajdonképpen a tantra? Úgy 7000 évvel ezelőtt Indiában alakult ki, a hindu isten, Siva kultuszával egy időben. Legfőbb célja a szexualitás legmagasabb fokának és legkielégítőbb módjának elérése, megvalósítása. Más szóval: a tantra a szerelem iskolája.

Manapság oktatják is sokfelé. A tanfolyamokon való részvételnél azonban sokkal egyszerűbb elolvasni Margo Annand „Tantra - a szexuális eksztázis művészete” című könyvét. A tantra egyik legfontosabb szabálya: el kell felejteni minden bűntudatunkat! Partnerünknek nem tartozunk semmi mással, csupán lojalitással. Minden partnerkapcsolat szabad és önkéntes.

A tantra második legfontosabb elve: szabadítsuk meg lelkünket és szellemünket a régi terhektől! Bocsássunk meg magunknak és partnerünknek minden hibát és gyöngeséget! A tantra tanítói szerint csakis így lehetséges minden újrakezdés. A szexszel kapcsolatos problémák esetén pedig erős hangsúly van az újrakezdésen!

Fokozódó vágy

Érdemes minimum kéthetes szexszünetet tartani, de minél tovább tart az „elvonókúra”, annál inkább növekszik majd a testi együttlét iránti vágy.

Kívánságok

Az együttélés évei folyamán nagyon sok kapcsolat elszürkül. Ez természetesen negatívan hat a szexualitásra is. Új, izgató impulzusok azonban már attól is létrejöhetnek, ha a felek egyszer teljesen őszintén elbeszélgetnek elvárásaikról, illetve szexuális kívánságaikról, fantáziáikról. Az ilyen eszmecserék folyamán gyakran kiderül, hogy a hétköznapi egyformaság és rutin megöli a vágyat. Ám még megvan az újra való nyitottság képessége, tehát legyünk nyitottak szexuális életünkben minden változatosságra, mely újfajta izgalmakat jelenthet!

K. R.
| szex, potencia, tantra
2006-07-16 12:29:02
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop