A méret igenis számít a szexnél

Mármint az ember egész testének a mérete, legalábbis dán kutatók szerint. Ha egy férfi nagyon kövér vagy nagyon sovány, valószínűbb, hogy szexuális életében valamilyen zavar áll be. Ez azonban a nők esetében nem igaz.

szex, férfiak, testméret, szexuális zavar | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
Dán kutatók több mint 5500 felnőtt adatait vizsgálták át és meglepő, bonyolult kapcsolatokat fedeztek fel az életmódbeli tényezők és a szexuális egészség között.

A testméret, például, ha valaki túl kövér vagy túl sovány, kapcsolatban van a szexuális élet zavarával. Férfiaknál a szélsőséges testméretek fokozzák a kockázatot, nőknél viszont fordítva.

Ha egy férfi nagyon sovány, a vizsgálat szerint 22-szer valószínűbb, hogy szexuális életében valamilyen zavar lép fel (erekciós zavar, képtelenség az orgazmusra, korai magömlés vagy fájdalom közösülés közben). Az elhízott férfiaknál a kockázat növekedése 71 %.

Ha azonban egy nő túl sovány, a szexuális problémák jelentkezésének kockázata fele akkora, mint az átlagos testsúlyúaknál. Az elhízottaknál, akiknek a BMI értéke 30 fölött van, 70 %-kal ritkább a szexuális zavar, mint a normális súlyúaknál.

A fenti furcsaságok egyik oka az is lehet, hogy azok a nők, akik valami zavart észlelnek a nemi életükben, inkább felhagynak a szexszel, míg a férfiak nem.

A kutatók tapasztaltak még egy érdekességet: az olyan nők körében, akik korábban marihuánát szívtak, háromszor gyakoribb volt az orgazmus hiánya, mint azoknál, akik nem. Az intenzív edzést folytatók és a versenysportolók körében közel négyszer gyakoribb volt a hüvelygörcs előfordulása, mint a lazább edzéseket végzőknél.
| szex, férfiak, testméret, szexuális zavar
2011-07-14 19:56:06
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop