Hirdetés

A sok női hormon vezet hűtlenséghez

Gyakrabban nyitnak az alkalmi kapcsolatok és kalandok felé azok a nők, akiknél magasabb az ösztradiol nevű női nemi hormon szintje. Amerikai kutatók eredményei tovább erősítik azt a feltételezést, hogy az élettani folyamatok meghatározó szerepet játszanak egy nő szexuális motivációjának és viselkedésének alakulásában.

szex, partnerkapcsolat, hűtlenség, hormon |

InforMed Hírek20   InforMed | Seprődi, B.


A kutatók a termékenységgel összefüggő ösztradiol és a szexuális motiváció kapcsolatát vizsgálták 52 olyan nőnél, aki nem szedett fogamzásgátló tablettát. A résztvevők életkora 17-30 év között változott.

A kutatók a menstruációs ciklus két pontján mérték meg a hormonszintet, ezután megérték a résztvevőket, hogy pontozzák, mennyire érzik magukat vonzónak. Ezzel együtt független megfigyelők is pontozták a vonzóságot. Emellett kérdőív segítségével mérték föl azt, hogy milyen hajlandósággal csalja meg a résztvevő a partnerét.

A kutatók azt találták, hogy az ösztradiol-szint összefügg a résztvevő önmagáról alkotott képével. Magasabb hormonszint mellett ezen felül gyakrabban lehetett egy új partnerrel való flörtölésre, csókolózásra, vagy akár komolyabb eseményekre, de nem egyéjszakás kalandokra számítani.

Magasabb ösztradiol-szint mellett a nők kevésbé voltak elégedettek állandó partnerükkel.

„Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a különösen termékeny nők nehezen elégszenek meg a hosszú távú partnereikkel, és szívesen keresnek kívánatosabb partnert maguknak” – fogalmaztak a szerzők. – „Ez azonban nem jelenti azt, hogy gyakrabban keverednének alkalmi kapcsolatokba.”

szex, partnerkapcsolat, hűtlenség, hormon

2022-06-22 11:01:38

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop