Hirdetés

Azok a kiszámítható férfiak…

Ha valaki egyedül van és társat keres, nem árt, ha ennek az Indiana-egyetemen végezett kutatásnak az eredményét ismeri: könnyebb megítélni, hogy mennyire érdeklődik a férfi a nő iránt, mint fordítva.

partner, flört |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép:  Adobe Stock

Úgy tűnik, a férfiak szándékai könnyebben felismerhetők, ők valahogy egyenesebbek ez ügyben. A nők gyakran mutatnak érdeklődést leendő partnerük iránt akkor is, ha valójában egy csöppet sem fontos a számukra.

A vizsgálat során 28 nő és 26 férfi nézett végig villámrandevúkról készült videofelvételeket. A résztvevőknek a végén meg kellett állapítaniuk, hogy a párok közül kik gondolják komolyan az udvarlást.

A villámrandevú lényege, hogy a partnert keresők rövid idő alatt több lehetséges partnerrel találkoznak, és pár percet beszélgetnek egymással. Az esemény végén a résztvevők megjelölik, hogy ki az, aki tetszett nekik, és visszakapnak egy listát a kölcsönös tetszésről.

A vizsgálatban minden résztvevő 24 randevút nézett végig, azaz 48 embert figyelt meg. A megfigyelt párok németül beszéltek, hogy németül nem tudó amerikai egyetemisták inkább a résztvevők testbeszéde, mint szavaik alapján döntsenek.

A megfigyelések a 90 százalékos pontosságtól a 10 százalékos pontosságig változtak. Öt bejátszásnál a megfigyelők 80 százaléka mondta azt, hogy a randizó nőt érdekli a férfi, pedig nem így volt, mert végül mást választott.

– Nem tudjuk, miért viselkedtek kedvesen a nők, amikor az illető partner nem érdekelte őket – mondja Skyler Place, a kutatás vezetője. – Nagy átlagban megállapítható, hogy a férfiak szándékait könnyebb kiismerni.

partner, flört

2022-10-18 12:31:26

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop