Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.

férfiak, fogamzásgátlás, nők, óvszer, nemi betegség, kívánt terhesség, szex | InforMed Hírek15   InforMed | Richter, E.

Sok nő a külsejét érintő esetleges mellékhatások és a férfiaknak való megfelelési vágy miatt nem védekezik, kockáztatva ezzel egy nem kívánt terhességet is.

A férfiak a nemi betegségeknél is jobban tartanak a nem kívánt terhességtől, mégis több mint egynegyedük (27%) egyáltalán nem gondoskodik a védekezésről, további 13%-uk pedig rendszeresen megfeledkezik róla. Pedig a huszonévesek fele hetente, míg minden tizedik magyar fiatal naponta él szexuális életet.

A védekezés elutasításában a hiányos szexuális felvilágosítás és a tájékozatlanság mellett a férfiaknak való megfelelési kényszer is szerepet játszik. A férfiak 80%-át zavarja az óvszer használata, fogamzásgátló tabletta szedése során pedig a nők közel fele tapasztalt már libidócsökkenést, súlygyarapodást vagy bőrproblémákat. Az ezek miatt fellépő szorongás tönkreteheti a szexet, így sok fiatal végül inkább lemond a biztonságról.

Tízből négyen megszakításos közösüléssel védekeznek, ami a riasztó hazai statisztikákban is megmutatkozik: a teljes lakosság körében 100 élve születésre 40, a 19 éven aluliak körében pedig 80 abortusz jut. A férfiak hozzáállása csak sokkal később, 35-45 éves korban vagy apaként változik meg.

„Gyakran találkozok a férfiak tájékozatlanságával: a közel 100%-os védelmet nyújtó hüvelygyűrűt például elsőre sokan hiszik tömítőgyűrűnek, esetleg péniszgyűrűnek, a hormontartalmú méhen belüli eszközről pedig nem is hallottak.

A felszabadult szexet a védekezés elé helyezik, pedig a kettő együtt is megvalósítható. Az első gyerek születése után persze már alig bírják kivárni az anyukák hathetes kontrollját, és ők az elsők, akik arról kérdeznek, hogy mikor szeretkezhetnek, és hogyan védekezzenek.” - fejtette ki Dr. Szőnyi György, a Szülészeti-Nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság elnöke.

| férfiak, fogamzásgátlás, nők, óvszer, nemi betegség, kívánt terhesség, szex
2018-10-19 19:50:41
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop