Hirdetés

Hogyan élvezzük a szexet idősebb korban is?

A közhiedelem szerint egy nő kora előrehaladtával egyre kevésbé igényli és élvezi a szexet. A Journal of the American Geriatrics Society-ban közzétett cikk szerint azonban a vizsgálatban részt vevő közel kétezer 45-80 éves nő 43 százaléka sorolta szexuális érdeklődését a „mérsékelttől az igen erősig” terjedő kategóriába.

szex |

InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.

Hogy az Öné így is maradjon, alább közreadunk néhány tippet nők és férfiak számára a hosszú és kielégítő szexuális élethez.

1. Vigyázzunk a szívünkre

Ezúttal nem érzelmeinket tekintve, hanem a szó szoros értelmében, azaz ne dohányozzunk, mozogjunk rendszeresen, és fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát és sovány fehérjét. A szexuális működés ugyanis szoros összefüggésben van a szív- és érrendszerrel, az erekciós funkció, a síkosság és a nemi vágy mind az egészséges vérkeringéstől függ.

2. Igyekezzünk megőrizni hajlékonyságunkat

Az edzés része legyen a nyújtás is. Ha rendszeres nyújtással nem őrizzük meg hajlékonyságunkat, az egyes pozitúráknál problémát okozhat, csakúgy, mint az örömet elrontó fájdalom.

3. Beszéljünk róla még többet

Fontos, hogy partnerünkkel beszéljük meg, mi az, amire vágyunk, nevezzük nevén a dolgokat, a testrészeinket épp úgy, mint esetleges kívánságainkat, még ha azok szokatlanoknak tűnnek is.

4. Ismerjük meg a saját testünket

Lehet, hogy egy kicsit kísérletezni kell, hogy rájöjjünk, mi iaz, amitől a legteljesebb gyönyört és az orgazmust átéljük, ezért kezünkkel vagy egy vibrátorral fedezzük fel saját testünket! Mutassuk meg mindezt a partnerünknek is, akár a szeme előtt végzett önkielégítéssel, és tőle is kérjük ugyanezt.

5. Érzelmi közelség

A szoros érzelmi szálak a fizikai együttlétben is segítenek. Az idősödő pároknak gyakrabban lehetnek problémáik a nemi vággyal, a síkossággal vagy az erekcióval, de a szexuális kielégülést akkor is meg lehet találni, ha jobban odafigyelnek a szex érzelmi oldalára. A közelség, a jó kapcsolat és a szeretet nagymértékben hozzájárul a fizikai élvezethez.
szex

2010-10-04 11:21:42

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop