Hirdetés

Kényes kérdések 2.

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Lássuk, mi izgathatja még fantáziánkat és mit nem merünk másoktól megkérdezni…

szex, gumi óvszer, vonzalom |

InforMed Hírek16:52-53   InforMed | Kövi, R.

Miért népszerűtlen olykor a gumi óvszer?

Az izzó szenvedély pillanataiban sokak számára kínos és terhes, hogy ilyen „földhözragadt” dolgokkal kell matatni. Egyetlen ellenszer a sok gyakorlás, hogy rutinra tegyünk szert az óvszer használatával kapcsolatban, s ha ennek ellenére elsőre nem sikerül – nevessünk egy jót párunkkal együtt!

Miről álmodik a férfi, ha alvás közben izgalmi állapotba kerül?

Nem feltétlenül egy nőről, hiszen az éjszakai erekció a szervezet teljesen önkéntelen reakciója. A „reggeli merevedés”-nek is hasonló oka van. Nőknél is megfigyelhető néha, hogy nyugalmi állapotban nagyobb fokú a vaginálisváladék-kiválasztás, mely azonban csak keveseknek tűnik fel.

Mit szeretnek a férfiak legjobban?

Az orális szexet. De csak akkor, ha partnernőjük jól ért ehhez. Itt is fontos a gyakorlat és az, hogy senki se szégyellje magát a másik előtt. Óvatosan a fogakkal, a fogsor fölé húzott ajkak megakadályozzák az esetleges sérüléseket.

Mit érdemes feltétlenül kipróbálni?

A lábujjak nyalogatását. A férfi nyelvével simítsa végig asszonya ápolt(!) lábujjait! (Próbáljuk meg komolyan venni, megéri!) Finom módszer és garantáltan izgató. A nők minden egyes lábujja olyan érzékeny, mint a férfi erogén zónái. A gyakorlott szerető együttlét előtt partnernőjét lábmasszírozással kényezteti!

Valóban rossz hatással van-e a depresszió a szexuális kedvre?

Igen, hiszen egy depressziós ember fásultsága szexuális területen is megmutatkozik. Ha viszont a depressziót kezelik, és javulás tapasztalható, a jobb hangulat hatására visszatér a szexuális étvágy is.

Igaz-e, hogy az orr nagyságából következtetni lehet a hímvessző nagyságára is?

Nem feltétlenül, azonban ha tágabb értelemben nézzük, mindkét szerv a végtagokhoz tartozik. S ahogy egy hosszú karú embernek általában a lábai is hosszúak, ez más végtagokra is vonatkozhat. Egy nő számára azonban ne az legyen a legfontosabb, hogy mekkora a társa intim szerve, hanem az, hogy mire képes vele, érzelmileg mit képes nyújtani.

Igaz-e, hogy a teltebb hölgyek felhőtlenebbül élvezik a szexet?

Így van, hiszen szex közben nem pocsékolnak energiát arra a kérdésre, hogyan is néznek ki. Ezzel szemben sok vékony nő, akinek minden szexuális vonzereje kimerül abban, hogy állandóan arra figyel, hogyan tartsa meg alakját, csökkentheti élvezetét azáltal, hogy nem képes teljesen elengedni magát, hiszen állandó önkontroll alatt áll.

Színlelhetjük-e az orgazmust?

Ha feltétlenül szükséges, igen. Hogy társunk ebből semmit ne vegyen észre, tartanunk kell magunkat a megszokott „formák”-hoz. Nagyon fontos azonban, hogy ezek az egyedi esetek ne váljanak szokássá!

Meddig képesek a férfiak a szexre?

Bizonyos esetekben egész sokáig, ahogy a nők is. A szexuális aktivitás a két nem esetében korban eltérő: a férfiak a 25. és 30. év között érik el a csúcsot, míg a nők esetében 30 éves koruk után következik be ez az időszak. Ez a magyarázata annak, hogy sok nő „vadászkedve” 30-as évei közepén jön meg.

Mikor van szükség síkosítószerre?

Ha a hüvelyváladék nem eredményez elegendő síkosságot. Ennek azonban semmi köze a frigiditáshoz, hanem sokkal inkább függ a lelkiállapottól, a ciklustól vagy a kortól. Közvetlenül a menstruációt követően például sok nő kívánósabb, hüvelye azonban szárazabb. Ugyanez lehet a helyzet a változókort követően is. Tipp : ha hormonális oka van a hüvelyszárazságnak, síkosítószer használata helyett írassunk fel nőgyógyászunkkal ösztrogéntartalmú hüvelykenőcsöt. Ez aktivizálhatja a szervezet sajátváladék-kiválasztását.

Mit mondjunk, ha nincs kedvünk a szexhez?

Mindig az igazságot, s ne hivatkozzunk fejfájásra! Vagy ajánljunk fel társunknak alternatívát: bújjunk össze, beszélgessünk egy jót, hallgassunk zenét, menjünk sétálni. Bizonyos helyzetek még bensőségesebb együttlétekké válhatnak, közben esetleg megjöhet az „étvágy” is!

Fontos-e a férfiak számára a becézés, a simogatás, mielőtt a „tárgyra térnének”?

A fiatalabb férfiak az előjátékot gyakran felesleges matatásnak tartják. Ezért van az, hogy partnernőjüknek sem adják azt meg, akiknek viszont erre mind lelkileg, mind testileg nagyobb szükségük lenne. Csupán a kor előrehaladtával fedezheti fel az erősebb nem, hogy milyen izgató hatása is van a simogatásnak. A férfiak ilyen szempontból különösen érzékeny pontjai a felső combok belső része és a popó alatti terület.

Érdemes-e együttlét előtt osztrigát enni?

Az osztriga, akár a többi afrodiziákum, tudatunkon keresztül hat. Már csupán annak is erotikus hatása van, hogy szűrcsölhető. Ezenkívül évszázadok óta a női nem szimbóluma. Ez teszi a férfiak számára is olyan izgatóvá. A hatást csak növeli az elfogyasztás módja. Az viszont biztosra vehető, hogy az osztriga sok cinket tartalmaz, mely ösztönzi a spermium- és a hüvelyváladék-termelődést.

Vannak-e olyan párok, akiknek nemi szervei nagyságban nem illenek össze?

Léteznek természetesen ideális kombinációk és az ellenkezőjük is. Ám semmi sem reménytelen! Tudta ezt már a Kámaszutra szerzője is, amikor Krisztus előtt néhány évszázaddal megírta művét. Amennyiben a nőnek túl tág a vaginája, szerelmese ugyanakkor csekélyebb méretekkel rendelkezik, bekövetkezhet az, hogy a férfi úgy érzi, mintha hímvesszőjét a semmibe tolná, elvész a dörzsölődés kellemes érzése. Ebben az esetben is segítséget jelenthet a nő medencealapi izmainak edzése.

Mi teszi a férfit vonzóvá a nő számára?

Formás kezek, izmos popó, szimpatikus pillantás. És ha még főzni is tud, ráadásul ragaszkodik ahhoz, hogy a desszertet társnője melléről nyalja le, biztos lehet a sikerben.

Jobban esik-e a szex a konyhaasztalon, mint az ágyban?

Mindenesetre más, az élvezet nagymértékben függ a vágy erősségétől. Az, hogy ez a nő számára is élvezetet nyújt-e, nemcsak az asztal minőségétől függ, hanem attól is, hogy a partner elég figyelmes-e ahhoz, hogy szerelmese keresztcsontja alá toljon két konyharuhát. Érdemes azonban vigyázni a széthagyott konyhakésekkel, és figyelni arra, hogy a postás kétszer csenget-e...!

Tipp: időnként nem árt kibillenni a rutinból, és valami vad, szokatlan pózt, helyzetet is kipróbálni. Ezzel sokáig ébren lehet tartani a vágyat.

K. R.

szex, gumi óvszer, vonzalom

2019-10-14 13:13:15

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés

Legfrissebb

AZ ORVOS VÁLASZOL

Szakorvosaink válaszai olvasói kérdésekre

Mielőtt kérdez, keressen orvosaink korábbi válaszai között!

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop