Kényes kérdések

A szerelem és a szex terén igen sok kényes kérdés merül fel. Sokan nem is tudják, hova fordulhatnának kíváncsiságukkal válaszért. Az ő kedvükért adunk most választ pár igen gyakori, bizonytalanságot okozó dilemmára.

szex, erotika, önkielégítés, orális szex | InforMed Hírek16:52-53   InforMed | Kövi, R.
Hol található a férfitest legerogénebb zónája?

Talán sokak számára meglepően hangzik, de ez a herék és a végbélnyílás közti terület. Itt egy olyan akupresszúrás pont található, melynek megfelelő időben történő ingerlése a férfi gyönyörérzését válthatja ki. A testtáj gyengéd masszírozásával is hasonló hatást érhetünk el.

Túlzásba vihető-e az önkielégítés?

Pusztán azokban az esetekben, amikor a partnerrel folytatott szexuális élet már nem nyújt annyi örömöt, mint az önkielégítés, vagy legfeljebb, ha a klitoriszt a gyakori igénybevétel következtében már gyógykenőcsökkel kell kezelni!

Mikor válik a szerelem függőséggé?

A szerelemnek tulajdonképpen semmi köze a függőséghez, hiszen az előbbi kölcsönösségen alapul, míg az utóbbi ezzel szemben egyoldalú szexuális alárendeltséget idéz elő, mely többnyire boldogtalanná tesz. Ennek többek között az az oka, hogy az alárendelt partner a másiknak szinte rabszolgája, és hagyja, hogy az kihasználja, vagy pusztán saját vágyai kielégítésének eszközeként bánjon vele.

Valóban élvezetes az anális szex?

Ha ehhez, mint a filmekben is láthatjuk, sok vajat vagy vazelint használnak, igen, lehet az is (l. Utolsó tangó Párizsban). Ezekben az esetekben szinte minden a férfi figyelmességén, finom érzékein múlik. Ám azt is el kelk fogadni, ha valaki idegenkedik tőle, mert fertőzésektől fél, vagy nem fér össze az esztétikai érzékével.

Perverznek tekinthető-e, ha szex közben arra gondolunk, hogy a másik megkötöz?

Semmi esetre sem, hiszen a fantáziálás oka valójában az, hogy teljes mértékben szeretnénk kiszolgáltatni magunkat a másiknak. Mind a nők, mind a férfiak álmodoznak erről, csak ritkán merik szóvá tenni.

Mi öli meg az erotikát?

Hogyha ahelyett, hogy kívánatosan, vágyakozva nyújtózkodnánk a lepedőn, egy rózsaszínű törülközőt terítünk oda, hogy szeretkezés közben véletlenül se szennyezzük be az ágyneműt. Ha folyton mesztelenül futkosunk a párunk előtt.

Ha mindig alsóneműben, melltartóban és hajcsavarókkal jelenünk meg előtte. Ha a férfi - megérkezvén a munkából - alsónadrágban mászkál otthon. Ha valaki gusztustalanul böfög, turkál az orrában, krákog és köpdös a párja előtt.

Hogyan kapjunk kedvet a sperma lenyeléséhez?

Gondoljunk csak arra, hogy a sperma nemcsak fehérjében gazdag, hanem kalóriaszegény is, és íze a nyers gombáéra emlékeztet. Egyébként a lenyelésére ugyanaz vonatkozik, mint a szerelemben minden másra: mindent szabad, de semmi sem kényszer!

Igaz-e, hogy a jóképű férfiak jobb szeretők?

Ellenkezőleg - hiszen gyakran éppen nárcizmusuk állja ennek útját. A saját testük, megjelenésük annyira fontos, hogy partnerükre többnyire kevesebb figyelmet fordítanak.

Mit jelent: szerelmi golyók?

Nagyon erotikus játékszer (japánul: rinotama). Két darab kisméretű sárgaréz golyócskáról van szó, melyek mindössze pénzérme nagyságúak. Az egyik belülről üres, a másik parányi fémgolyókkal van megtöltve. Hüvelybe történő helyezésüket követően a hüvely nyílását esetleg egy kisebb tamponnal zárhatjuk el, hogy ki ne csússzanak. Mozgás hatására csilingelő hangot adnak, és rendkívül élvezetes vibrációt idéznek elő.

Hogyan fokozható a nők szexuális gyönyöre?

A válasz egyszerű: a medencealapi izmok edzésével, erősítésével. Ezek az izmok döntő szerepet játszanak a gyönyörérzetben, különösen az, mely a szeméremcsonttól a farcsontig húzódik, körülveszi a vaginát, és felelős a kéjérzetért. Aki képes arra, hogy ezeket az izmokat irányítsa, nemcsak saját orgazmusát, hanem partneréét is fokozhatja.

A gyakorlat a következő: ülés vagy állás közben 10 másodpercre húzzuk össze ezt a bizonyos izmot, majd lazítsuk el. Ezt összesen 10-szer ismételjük. Ha naponta 10 alkalommal elvégezzük a fentieket, kb. 2 hónap múlva látványos lesz az eredmény!

Miért járulnak erotikus képzetek a pezsgőhöz?

A pezsgőre gondolva önkéntelenül is a szerelem, a hosszú éjszakák, esetleg a filmekben látott nyilvánosházi jelenetek jutnak eszünkbe, melytől már megfelelő vérpezsdítő hangulatba is kerülhetünk. Mivel a jó pezsgők drágák, élvezetük ínyenc ingerekkel is társulhat.

Hol húzódik az erotikus határ a puszi és a csók között?

Természetesen a rokonok közti puszilkodásnak még semmi erotikus hatása sincs. Egy nyelves csók ezzel szemben erotikus kábítószer. Ilyenkor a pulzus 60-ról 130-ra is emelkedhet, a légzés jelentősen felgyorsul, a vérnyomás emelkedik, az ajkak megduzzadnak, és megjön a szexuális étvágy!

Mit tesznek a nők, ha együttlétre vágynak?

Sajnos sokszor túl sokat! Sok férfi számára egyszerűen fárasztó, ha szíve hölgye csak akkor kap kedvet a szexhez, amikor gyertyafény van, illóolajokat szagolhat, finom zene szól, és aláfestésül partnere szerelmes suttogása szolgál.

Mi az oka annak, hogy többnyire a férfiakat izgatják a pornófilmek?

Valamikor éppen a férfiak dobták be a köztudatba, hogy csupán ők izgathatóak vizuális módszerekkel. S ezzel mintegy kisajátították maguknak a jogot, hogy pornókiadványokat és -felvételeket nézhessenek. A rögzült "szereposztás"-nak megfelelően sok nő egyszerűen nem meri bevallani, hogy kedvét leli a pornóanyagokban, hiszen a köztudatban igen korlátozott azoknak a felvételeknek és kiadványoknak a mennyisége, mely a nők "jó ízlését" sem sérti!

Hol található a férfiak legérzékenyebb pontja?

A heréiknél. Egy tapasztalt asszony pontosan tudja, hogy nagyon finoman kell bánni ezzel a testrésszel. Legtöbb férfi határtalanul izgatónak találja, ha partnere a heréit simogatja, nyalogatja vagy szájába veszi. Mindezt azonban csak nagyon óvatosan!

Igaz, hogy a tantra-szex valójában egyfajta életvitel?

A tantrikus szerelmi művészet bölcsessége a szellemi és a testi gyakorlatok kombinációjában rejlik. Alapja az az elképzelés, hogy a szexualitás korántsem szabadidős tevékenység, hanem életforma. Ezenkívül vallja, hogy a csakrák (a szervezet energiaközpontjai) szexuális együttlét közben egymással összeköttetésbe kerülnek. A cél nem csupán az egyszerű orgazmus, hanem a szexuális extázis, mely egyformán magával ragadja a lelket, a szellemet és a testet. (Sok gyakorlást és ügyességet igényel!)

Mit tegyünk, ha partnerünk együttlét közben "lelohad"?

Az ügyes nő ilyenkor tovább simogatja társát, egészen lazán masszírozva a péniszét, miközben olyan dolgokat suttog a fülébe, mely őt minden szempontból pozitívan erősíti. Ahogy megszűnik a teljesítménykényszer, minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Vajon szexuális zavarra utal-e az ejakuláció elmaradása?

Egyátalán nem. A megkésett ejakuláció gyakran éppen a szexuálisan igen aktív férfiak esetében fordul elő. Sőt a távol-keleti szerelmi kultúrákban a férfiak egyenesen arra törekszenek, hogy magömlésüket tudatosan késleltessék. Egyrészt azért, hogy ezáltal a nő hosszabban élvezhessen, másrészt azért, mert ez az egészségre is kedvezően hat.

Mennyi higiéné szükséges a szerelemben?

Éppen annyi, hogy a partner kívánja a másikat, egymás számára vonzóak legyenek. Aki szereti az orális szexet, együttlét előtt zuhanyozzon le, s ha ez nem sikerül, arra az alkalomra inkább felejtse el ilyenfajta kívánságait. Az a tévhit, hogy a férfi izzadságszaga "őrülten" izgató lehet, valószínűleg olyan férfiaktól származik, akik nem kedvelték a vizet. 

| szex, erotika, önkielégítés, orális szex
2019-10-14 13:17:44
Kapcsolódó cikkek
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop