Mennyit szeretkeznek mások hozzánk képest?

Szakemberek szerint az egyik leggyakrabban feltett kérdés a szex-szel kapcsolatban, hogy milyen gyakran szeretkeznek általában a párok.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: GettyImages

Az Egyesült Államokban végzett nagyszabású vizsgálatok szerint a házaspárok átlagosan havi 7 alkalommal, azaz valamivel kevesebb, mint hetente kétszer. Nem meglepő a vizsgálatoknak az a megállapítása, hogy a szexuális együttlétek gyakorisága függ az életkortól valamint a kapcsolat hosszától is.

Egy 16 ezer amerikai bevonásával készült vizsgálat szerint a tipikus alany havi 2-3 alkalomról számolt be, a 40 alattiak csak heti egyről. A kortól függetlenül a párok a kapcsolat elején gyakrabban szeretkeznek. A kapcsolat első két évében a homoszexuális férfipárok 67, a heteroszexuális párok 45, és a leszbikus párok 33 százaléka szeretkezett heti három vagy annál több alkalommal.


Idővel ezek a számok csökkennek: a 10 éve együtt élő párok esetében a melegek 11, a heteroszexuálisok 18 és a leszbikus párok 1 százalékánál volt csak hasonló az együttlétek gyakorisága.

Az embereknek jó okuk van az együttlétek gyakorisága miatt aggódni, a több szex sok előnnyel és pozitív eredménnyel jár, például véd a neurózis ellen, és általában a párok az egész kapcsolatot jobbnak tartják, ha több benne a szex.

Negatív következményei lehetnek annak, ha valakit azért érdekel mások szerelmi életének gyakorisága, hogy összehasonlítsa a magáéval. A hasonlítgatók bizonytalanabbak és elégedetlenebbek a kapcsolatukkal.

A válasz tehát arra, milyen gyakran él nemi életet egy tipikus pár az, hogy a szám változó, és hogy nem vezet jóra az összehasonlítgatás. Ha boldogok vagyunk azzal, amink van, nem igazán számít, mit csinálnak mások.

| szex, partnerkapcsolat, házasság
2023-03-20 16:07:48
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop