Hirdetés

Miért találnak vonzónak egy nőt a férfiak?

Azokat a nőket találják vonzónak a férfiak, akiknek magasabb az ösztrogén nevű nemi hormon szintje, legalábbis egy tanulmány ezt állapította meg.

ösztrogén, termékenység |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

FreeDigitalphotos.net

Az eredmény az evolúció szempontjából értelmezhető – a férfiakat a legtermékenyebb nők vonzzák. 

A St. Andrews-egyetem kutatócsoportja 59 fiatal, 18 és 25 év közötti nő arcát lefényképezte, és elemezte hormonszintjüket. Ez után 30 önkéntesnek, 15 férfinak és 15 nőnek megmutatták a fotókat, és megkérték őket, osztályozzák a nőket, melyikük a legvonzóbb. Mindkét nem képviselői a legmagasabb hormonszinttel rendelkező nőket tartották a legvonzóbbnak.

Az ilyen nőknek általában nagy szemük, teltebb az ajkuk, és kisebb orruk és pofacsontjuk van. Ennek oka az, hogy a pubertás korban az ösztrogénszint hatással van a csontok növekedésére és a bőr minőségére. A smink azonban elfedi ezt a hatást.

Amikor ugyanezek a nők sminket viseltek, kifestették a szemüket, hogy nagyobbnak tűnjön, vagy az alapozó használatával a bőrük simábbnak látsszon, már nem találtak a kutatók összefüggést az osztályozás és az illető nők hormonszintje között.

A nők csaláshoz folyamodnak tehát, a siker érdekében megtévesztik a férfiak szemét. Kevésbé szigorúan fogalmazva: a hátrányosabb külsejű nők pótolhatják, amit a természettől nem kaptak meg.

ösztrogén, termékenység

2022-08-19 11:11:15

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop