Miért vonzódnak a férfiak a női mellhez – egy új elmélet

A tudósok mindeddig nem adtak kielégítő magyarázatot arra, miért vannak oda a heteroszexuális férfiak a női keblekért. Most azonban Larry Young professzor, az Emory-egyetem kutatója úgy véli, új elmélete „nagyon is megállja a helyét”.

mellbimbó, szex, oxitocin | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.

A professzor szerint az emberi evolúció azt az ősi idegi áramkört, amely eredetileg az anya-gyerek kapcsolatot volt hivatva erősíteni a szoptatás alatt, most a párok közti kapcsolat stabilizálására használja.

Amikor a nő mellbimbóját a szoptatás alatt inger éri, agyát elönti az oxitocin nevű hormon, ami segíti a babára összpontosítani minden figyelmét és érzését. Kutatások azonban azt igazolják, hogy ez a mechanizmus nem csupán a csecsemők rendelkezésére áll.

A mellbimbó izgatása a nők túlnyomó többségénél nemi izgalmat okoz, ugyanazokat az agyi területeket aktiválja, mint a csikló vagy a vagina izgatásánál. Ha a szexuális partner megérinti, simogatja vagy dörzsöli a mellbimbót, a nő agyában oxitocin szabadul fel, éppen úgy, mint amikor a csecsemőjét szoptatja. Ebben az összefüggésben azonban az oxitocin arra ösztönzi a nőt, hogy a partnerére összpontosítson, erősítse vágyát a kapcsolatra.

Más szóval: a férfiak kívánatosabbakká tehetik magukat, ha az előjáték és az aktus során ingerlik a nő mellbimbóját. Az evolúció bizonyos értelemben rávette a férfiakat, hogy ebben kedvüket leljék. Az eredmény az lesz, hogy a nő jobban kívánja őket, és jobban kötődik hozzájuk.

Live Science

| mellbimbó, szex, oxitocin
2013-06-21 08:02:02
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop