Szex a menopauza után

Egy új vizsgálat szerint a menopauza utáni korban lévő nők 80 százaléka továbbra is szeretne szexuálisan aktív maradni. A brit kutatás célja az volt, hogy megvizsgálják a menopauza hatását a nők libidójára. A vizsgálatban több mint 2500 nő vett részt.

szex, libidó, menopauza | InforMed Hírek7   InforMed | Dobos, L.
Dr. Heather Currie, a kutatás vezetője szerint a legfontosabb megfigyelés az volt, hogy a nők nem szívesen beszélnek erről a kérdésről, és vonakodnak orvoshoz fordulni, aminek viszont a libidójuk és végső soron párkapcsolatuk látja kárát.

A válaszadók 84 százaléka szeretett volna aktív nemi életet élni, ám közel felük az ösztrogénszint esésével különféle kényelmetlenségekről számolt be. A gondokkal küszködők 73 százaléka nem beszélt ezekről senkivel, és 92 százalékuk semmiféle kezelésben nem részesült.

A kutató szerint szomorúak ezek a tények, mert léteznek igen hatásos, könnyen elérhető kezelési módok.

– A szex a fizikai, érzelmi és mentális egészségről szól, a menopauzával kapcsolatos kellemetlenségek viszont a vágy és a kielégülés csökkenéséhez vezethetnek. Mindezt önbizalomvesztéssel jár, ami a kapcsolat rovására mehet.

– Nagyon fontos, hogy ezekkel a kérdésekkel foglalkozzunk, és elősegítsük a nyílt beszélgetést a betegek és az egészségügyi dolgozók között.

BBC
| szex, libidó, menopauza
2009-05-27 21:12:12
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop