Hirdetés

Szexről mindenkinek

Hogyan találjunk rá időt? Mit várhatunk az első alkalommal? Kockázatos-e idegennel ágyba bújni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolnak szakemberek.

szex |

InforMed Hírek14   InforMed | Dobos, L.


Biztonságos szex

A biztonságos szex mindkét partnert védi a nemi úton terjedő betegségektől. A kondom blokkolja a vírusokat, baktériumokat és a többi kórokozót. Ez sem nyújt száz százalékos biztonságot, de még így is a legjobb megoldás. Teljesen biztonságos ugyanis csak az absztinencia. Ha a férfi nem akar gumi óvszert használni, létezik női kondom is, használatához némi gyakorlat szükséges.

Szex az első alkalommal

A férfiak számára az első együttlét minden bizonnyal gyorsabban lezajlik, mint tervezték. A nők is érzik a heves vágyat, ám az első behatolás fájdalommal is járhat. Egy kis vérzés normálisnak számít. Ennek a hiánya még nem jelenti azt, hogy a lány ne lett volna szűz, a szűzhártya többek közt sport, lovaglás vagy tamponhasználat során is elszakadhat.

Szex idegennel

Idegenekkel ágyba bújni számos veszélyt hordoz magában. Ha semmit nem tudunk az illetőről, és még óvszerrel sem védekezünk, szó szerint az életünket tesszük kockára. Jobb, ha tudjuk, kivel szexelünk, és még akkor is védekezni kell. A lelki sérülésektől vagy az esetleges bűntényektől is megóv, ha nem fekszünk össze idegenekkel.

Ha egyet ismerünk, mindet ismerjük

Lehet, hogy a múltból igen jó tapasztalatokat őrzünk, és azt hisszük, ha korábban minden olyan jól ment, mindent tudunk az új partnerről is. Ez óriási tévedés. Persze az alapvető dolgok hasonlók, de ami az egyik emberre ösztönzőleg hat, a másikat éppenséggel lelohaszthatja. Ismerjük meg partnerünket, tanuljuk meg, hogyan járjunk a kedvében, és azt is mondjuk el neki, nekünk mi a jó.

Most ne!

Egy ezer fő bevonásával végzett felmérés során a megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy a szex kerülésének fő oka a fáradtság. Hivatkoztak még egészségi okokra, a gyerekekre, az idő vagy a kedv hiányára is. Szakítsunk időt a pihenésre, vagy menjünk valamivel korábban aludni, hogy legyen időnk egymásra. Ha veszekedés miatt nincs hangulatunk, nyugodjunk meg, beszéljük meg a gondokat. Vannak, akik szerint a veszekedés utáni kibékülős szex a legjobb. Ha a gyerekek zavarnak, fektessük le őket korábban.

Mindig legyen rá időnk

A mai világban, amikor mindenki elfoglalt és rohan, nagyon könnyű mindent a szex elé helyezni fontosságban. Tudatosan munkálkodjunk azon, hogy megfelelő időbeosztással ne szenvedjen kárt a szexuális életünk.

A szerelmi hormon

Az oxitocin nevű hormon a szeretetért, a gondoskodásért felelős. A kielégítő együttlét után megnő a szervezet oxitocin szintje, tehát elmondható, hogy minél többet szeretkezünk, annál közelebb kerülünk partnerünkhöz.

Ha kialszik a szikra

Szomorú igazság, hogy az idő múlásával elhalványul az új kapcsolatokra jellemző bizsergés. Ez nem igazán irányítható, de arra van befolyásunk, hogyan tekintünk a partnerünkre. Csak azért, mert már egy ideje együtt vagyunk valakivel, nem kötelező, hogy ellaposodjon a szexuális életünk. Dobjuk fel a kapcsolatot egy-egy meglepetés-vacsorával, néha egy ünnepi asztal a hétköznapokon is új fényt visz a kapcsolatba.

A gyógyszerek és a nemi vágy

Idősödő pároknál gyakori, hogy a vágy már nem a régi. Sokan ezt az öregedés természetes velejárójának tekintik, ám ez tévedés. Sok gyógyszer, különösen a magas vérnyomás elleniek csökkentik a libidót. Beszéljük meg orvosunkkal a kérdést, lehet, hogy egy másik gyógyszernek nem lesz ilyen mellékhatása.

szex

2017-06-19 01:04:37

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop