Hirdetés

Vágyak és illatok

A nők 73,6%-a, a férfiak 66%-a ismeri fel partnerét illatáról. A férfiak azokat az illatokat, szagokat részesítik előnyben, melyek az alsó testtájakkal kapcsolatosak, míg a nők partnerük felsőtestét szaglásszák szívesebben.

szag, illat |

Ideál - Reforméletmód magazin 2003 ;15(2):53-53   Celsus Kft. | Kovács, R.

Időnként mindenkivel előfordul a következő erotikus képzettársítás: a metróban, a bárban, egy szélcsendes napon az utcán hirtelen megcsapja orrunkat kedvesünk jól ismert illata, azonban hiába kutatunk az illat gazdája után. Csalódottságunkat mindenesetre csillapítja a jól ismert illattal járó kellemes emlékek felidézése.

Sokat teszünk azért nap mint nap, hogy kellemes illatunk legyen. Mégis, tudatalattink számára még mindig a legvonzóbbak, a természetes illatok.

Illatos újdonságok

Mely illatok gerjesztenek vágyat? Van-e illata az érzéki vágynak? Ha igen, vajon milyen? Ezen kérdéseket boncolgatja az a szokatlan hangvételű tanulmány, melynek végkövetkeztetése így hangzik: az illatok nemcsak ismertetőjegyek, hanem működésbe hozzák az emlékezetet és a szexualitást is.

• Egyes vizsgálatok szerint a hímivarsejteken olyan pórusok találhatók, melyek illata gondoskodik a petesejt és a hímivarsejtek egymáshoz való vonzódásáról.

• A férfiakat gyakrabban vonzza a nők erotikus zónáinak illata (37,7%), mint fordítva (16,1%).

• A nők viszont előnyben részesítik a friss dezodor- és after shave-illatot.

• Kétségtelen, hogy még az erősebb testszagot is könnyen elnyomhatja a parfüm illata. A parfüm tulajdonképpen mesterséges úton a csábítás, a felajánlkozás egyik eszköze. A kínálat széles: legalább 500-féle női és 200-féle férfiillat kapható, és kb. 4000-féle termékből válogathatunk.

• Az emberi orr a maga megközelítőleg 10 millió illatérzékelő sejtjével (összehasonlításul: egy terelőkutyának 190 millió ilyen sejtje van) „gyakorlatlan szagló”-ként mindössze maximum 30-féle illatot képes egyidejűleg megkülönböztetni. Tehát ebben a készségünkben jócskán elmaradunk.

A parfüm illata valakinek elválaszthatatlan részévé válhat, ha állandóan érezzük rajta.

Jó illatú = kívánatos vagyok?

A jól ismert kérdés mögött, hogy: „Szép vagyok?” vagy: „Hogy tetszik az illatom?” mindig a kíváncsiság bújik meg: „Kívánatos vagyok?” Nem véletlen hát, hogy a parfümreklámok is erre építenek. S vajon mi tesz valakit kívánatossá? A mesterséges illatok önmagukban semmi esetre sem. Csupán megerősítésként szolgálhatnak. Amit valójában érzünk és érezni akarunk, az a test saját szaga. Ez viszont a szexuális együttlét előtt teljesen más, mint azt követően. A spermának jellegzetes camembert, ill. gesztenyevirág-illata van, míg a hüvelyváladék szaga leginkább halra emlékeztet. Éppen ezen illatok, szagok keveredése taszít sokakat. Szexet követően például a hüvely különösen intenzív szagú lesz, ha ondóváladék marad benne – ez pedig különösen zavaróvá válik, ha a mosakodás nem történik meg rövid időn belül. Hogy ezt követően célszerű-e parfümöt használni? A közvélemény-kutatások szerint a nők 49,1%-a és a férfiak 47,2%-a tartja a tiszta testszagot szexuálisan stimulálónak, de ettől függetlenül valamilyen parfümöt is használnak.

Fontos! A mesterséges illatanyagok csak a test saját illatával együtt lehetnek igazán hatásosak.

Ezért alig létezik olyan parfüm, mely ne tartalmazna a test saját szagának megfelelő aromát. Azokat az illatanyagokat, melyekben nincs ilyen összetevő, unalmasnak, silánynak és túl műnek érezzük.

Vágykeltő aromák

A leggyakoribb erotizáló illatok közül párat mi is használhatunk fürdővízhez, testápolóhoz, aromamécsesbe vagy az ágyneműre, hálóingre cseppentve. Ilyenek:

  • Moschus (pézsmacserje): élénkítő, nemivágykeltő, frigiditás esetén is jó
  • Pacsuli: fokozza a nemi vágyat, feszültségoldó, hangulatjavító
  • Szantálfa: potenciafokozó, jókedvre derít, feledteti a gondokat
  • Ylang-ylang: növeli a szexuális kedvet, oldja az érzelmi gátlásokat, a meghittség hangulatát kelti
  • Jácint: csökkenti a szexuális apátiát, felébreszti az érzékiséget
  • Jázmin: serkenti a nemi hormonok termelését, fokozza a libidót
  • Kardamom: erősíti a nemi vágyat, oldja a kudarctól való félelmet
  • Mimóza: kiegyensúlyozó, potencianövelő, szexuális vágyfokozó
  • Narancsvirág: szorongásoldó, libidót fokozó

A megkérdezettek 68,6% ismerte be, hogy partnere ruhadarabjait már szaglászta azért, hogy visszaemlékezhessen az együtt töltött időre.

szag, illat

2003-01-31 00:11:24

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop