Van vetélytársa?

Egyre fogy az önbizalma, mert párja más nőkkel flörtöl? Rosszul érzi magát, mert a nagy Ő más hölgyeket is alaposan szemügyre vesz? Ne keseregjen, mert van megoldás!

| InforMed Hírek20   InforMed | Kőkúti, D.

Kép: Getty Images

A pillantások állítólag szavak ezreinél is többet mondanak. Persze nem mindig. Ha partnere megfordul egy másik nő után, az még nem feltétlenül szerelmi vallomás. Sok nő ennek ellenére bizonytalanná válik, kételkedni kezd önmagában, a következőkön kezd morfondírozni: "Szebb lába van, mint nekem? Csinosabban öltözik? Jobb a loknis haja, mint az én apródfrizurám?"

Pedig ezek az összehasonlítgatások merőben fölöslegesek. Ha flörtölni is kezd a férfi, vagy túlontúl sokszor emleget egy másik nőt, az még messze nem jelenti azt, hogy régi partnerét hirtelen kevésbé szereti. Még egy egyszeri félrelépés sem jelenti feltétlenül, hogy a kapcsolatban valami nincsen rendben!

Nos, akár van, akár nincs oka a féltékenységre, az alábbiakat követve biztosan higgadtabban reagál majd partnere flörtgyanús viselkedésére:

Ne keresse azonnal önmagában a hibát!

Ahelyett, hogy gyengéi után kutatna, gondoljon az értékeire, erősségeire. Partnere végső soron ön ­ és nem más ­ mellett döntött, erre pedig nyilván jó oka volt.

Félre a mérgezett nyilakkal!

A "Biztosan nem vagyok neked elég jó!" kezdetű piszkálódások tönkretehetik a kapcsolatot. Az oldalpillantások miatti látványos duzzogás nem megoldás. A szemrehányások helyett közösen keressék meg azokat a sarkalatos problémákat, amelyek önt elbizonytalanítják. Gondolják végig, hogyan érzik magukat a kapcsolatukban, megfelelnek-e az elvárásoknak, illetve nem vették-e át az életükben a parancsnokságot a szürke hétköznapok?

Vizsgálja felül lelkiállapotát!

Gyakran a külső körülmények felelősek önbizalmunk elvesztéséért ­ például munkahelyi problémák ­ és ilyenkor különösen érzékenyen reagálunk apróságokra is. Ilyenkor fontos az egónk "újjáépítése". Foglalja jegyzékbe pozitív tulajdonságait, valamint az önmagát zavaró megnyilvánulásait. A negatív pontok megváltoztatására kovácsoljon terveket. Gyakran segít az is, ha partnerükkel megvitatják a jövőben lehetőség szerint kerülendő ütközőpontokat.

Ne tegye fel egész életét a kapcsolatukra.

Ha a partner teljesen kitölti az életét, és majdnem minden körülötte forog, hamar elbizonytalanodik majd, ha egy porszem kerül a fogaskerekek közé. Keressen elismerést a kapcsolatán kívül is, például a munkahelyén, barátainál. Az is sokat segíthet, ha újabb célokat tűz maga elé, esetleg egy érdekes hobbit keres.

Segítség a bajban

 Apró trükkök segíthetik is a "rizikószituációk" kezelését! Mondjuk ülnek a kávéházban, és partnere szemmel láthatóan jobban érdeklődik a szomszéd asztalnál ülő vörös szépség, mint az ön mondanivalója iránt. Fogja ki a szelet a vitorlájából és kezdjen el "versenytársáról" beszélni. Dicsérje az alakját, a ruházatát, ezzel érzékelteti, hogy észrevette az oldalpillantásokat, egyben nyilvánvalóvá teszi, hogy veszélytelennek tartja a dolgot.

Flörtöljön ön is nyugodtan.

No nem bosszúból, hanem mert ez jót tesz az önbecsülésének, kedvére való és nem árthat a viszonyuknak. Mellékesen világossá teheti partnere számára, hogy mások is felfigyelnek önre!

Féltékenységi formák

  • Beteges féltékenység Oka: kóros önbizalomhiány és bizalmatlanság másokkal szemben.
  • Egészséges féltékenység Egy kicsi minden kapcsolatban van, a másik elvesztésétől való félelem a párunk számunkra való fontosságát tükrözi. Aki szeret, az félt, vagyis lehet féltékeny.
  • Nem létező féltékenység Csak azokban nem vetődik fel soha a hűtlenség gyanúja, akik túl magabiztosak magukban, vagy a társuk nem jelent igazán sokat számukra.

| féltékenység, flört, önbizalom
2022-12-29 10:51:12
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop