Meglátni és megszeretni?

Úgy tűnik, igaz a mondás, meglátni és megszeretni néha valóban egy pillanat műve. Legalábbis, a villámrandi résztvevőinek viselkedése érdekes megfigyelésekre adott lehetőséget a pszichológusoknak.


Hogyan szakítsunk?

Létezik-e egyáltalán fájdalommentes, becsületes szakítás? Lehet hazudni egy viszony befejezésekor? Szakíthatunk-e sms-ben vagy e-mailben, vagy jobb ezt személyesen megtenni? Lehet-e barátság a volt szeretők között?


A nő mint a szexualitás tárgya

Amerikai szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy mennyire ártalmas a lányok lelki és testi egészségére az, hogy a média mint szexuális tárgyakat mutatja be a fiatal nőket.


Azok a kiszámítható férfiak…

Ha valaki egyedül van és társat keres, nem árt, ha ennek az Indiana-egyetemen végezett kutatásnak az eredményét ismeri: könnyebb megítélni, hogy mennyire érdeklődik a férfi a nő iránt, mint fordítva.


Apa vagy szerető?

A férfiak arca a nők számára azonnal elárulja, hosszú távú kapcsolatra vagy egyéjszakás kalandra kellenek-e inkább, áll egy amerikai tanulmányban.


A rossz házasság beteggé teszi a nőket

A feszült, problémákkal teli házasságban a nők gyakrabban szenvednek depressziótól és más pszichés problémáktól, de gyakoribbak náluk a testi panaszok is, például a magas vérnyomás, vagy az elhízás.


Hány percig tart a jó szex?

Lehet, hogy a férfiaknak mindig is igazuk volt: nem is kell sok idő ahhoz, hogy egy nő kielégüljön az ágyban. A Sexual Medicine-ben tették közzé amerikai szexuálterapeuták azt a tanulmányt, amely szerint a szeretkezés optimális ideje 3-13 perc. Megdőlni látszik tehát az az általános nézet, hogy a kitartás a szex kulcsa.


Miért találnak vonzónak egy nőt a férfiak?

Azokat a nőket találják vonzónak a férfiak, akiknek magasabb az ösztrogén nevű nemi hormon szintje, legalábbis egy tanulmány ezt állapította meg.


Ősidők óta harcolnak a nőkért a férfiak

Harc a szebbik nemért? Nem újdonság, és erről árulkodik egy őskori tömegsír is délkelet-Németországban. Durham-i kutatók genetikai bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy az i.e. 5000 körüli időkből származó 34 csontváz halálát a női társaság igénye miatt vívott törzsi háborúk okozták.


Házasság - gondok és megoldások

Szinte minden pár kapcsolatában előfordul kisebb-nagyobb, illetve rövidebb-hosszabb ideig tartó feszültség. Az alábbiakban öt olyan kiváltó okot mutatunk be, amelyek próbára tehetik a kapcsolatot, és megoldásokat is ajánlunk a problémák kezelésére.


1 |
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop