Hirdetés

A testre szabott fekhely aranyat ér

Aki korán kel, hamar elfárad, tartja a régi mondás kicsavart verziója. Pláne, ha a korán kelő azért nem tudja élvezni az éjszaka nyugalmát, mert a fekhelye teljesen alkalmatlan a feladatra. A nyak- és hátfájdalmak így tartósan borítékolhatóak, és a krónikus fáradtság egyéb nem kívánatos következményeket is generálhat. Arról nem is szólva, hogy önmagában a diszkomfortos érzet, a nagyfokú kényelmetlenség nem olyasvalami, amit érdemes eltűrni egy percnél is tovább.

pihenés, alvás, ágy, matrac |

InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Ground Picture / Shutterstock.com

Minden paraméter számít!

Alapvetően nem feltétlenül könnyű feladat az ágyak közül választani, mert a paletta széles spektrumot jár be. Ezért nem hagyható ki az adatgyűjtés szakasza még a vásárlást megelőzően. A hosszúság, szélesség, valamint a magasság centimétereit nem nehéz összeírni, pláne ha esetleg már most is adott egy jó kiindulási alapként szolgáló fekhely. Az biztos, hogy megéri egy kicsit nagyobbat választani, mint ami papírforma szerint elég, mert így fokozható a kényelem. Nyilván a méret kérdését befolyásolhatja a rendelkezésre álló hely nagysága, ám ezek mind olyan paraméterek, amik kizárólag egyénileg határozhatóak meg.

Ha ez megvan, akkor következhet az ágy szerkezetének kiválasztása. A fa, mint alapanyag továbbra is a legnépszerűbb időtállósága és szépsége miatt. Van, aki igényli a fej- és háttámlát, megint másnak az ad biztonságot, ha oldalt helyezkedik el a támlás rész, akad, akinek az a befutó, ami pusztán egy tartószerkezetből áll, támlák nélkül. Ezt a dilemmát is, akárcsak a díszítettség mértékét például, az egyéni ízlés diktálta irány szerint érdemes meghatározni.

Mi az ágy lelke?

Természetesen a matrac! Külön említjük, nem véletlenül, mert a kiválasztása mindennél fontosabb.

A hálószoba bútorok megvásárlásánál, a színek összehangolásánál, mindennél. Ha ezen a ponton hiba csúszik a képletbe, annak a hosszú távon tapasztalható negatív következményei garantálhatóak.

A keménység-lágyság az egyik olyan tényező, ami figyelmet követel, valamint a zónás kialakítás, illetve a huzat milyensége sem mellékes. A legjobb tanács, ami adható, hogy ezen a területen a prémium minőség az egyik megbízhatóságot borítékoló hívószó.

pihenés, alvás, ágy, matrac

2023-04-28 11:40:11

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop