Veszélyesebb a túlsúlyosak mellplasztikája

A túlsúlyos nők nagyobb veszéllyel számolhatnak mellplasztika esetén, mivel a műtét több szövődménnyel járhat - hangsúlyozta az eddigi legnagyobb vizsgálatot végző munkacsoport.

Mind a műtéti beavatkozásra váró páciens, mind a plasztikai sebész közös érdeke, hogy ezt a kockázatot operáció előtt, részletesen megbeszéljék - tették hozzá.

A plasztikai műtétekre jelentkezők közül sokan elfelejtik, hogy ez a beavatkozás is műtét, melynek lehetnek szövődményei is.

Martin A. Makary és munkatársai 2002 és 2006 között hét amerikai államban végzett mellműtétek eredményeit tekintették át, és többek között a testsúly és a szövődmények gyakoriságának arányát is feljegyezték.

A páciensek négy százaléka volt kövér - vagyis testtömegindexük 30-nál magasabb. A vizsgált adatok között 2403 túlsúlyos nőt találtak, eredményeiket több mint hatezer normál testsúlyú páciens adataival vetették össze.

Az elhízottak 81 százaléka mellkisebbítő operáción esett át, a többiek a kebel formájának módosítása vagy éppen méretnövelés (négy százalék) miatt feküdtek kés alá. A normális testsúlyúak esetében a hasonló műtéteket követően 2,2 százalékban fordultak elő szövődmények, míg ez az kövérek esetében 18,3 százalékra ugrott. A részletes statisztikai értékelés szerint az elhízottak kebelműtétje szövődmények szempontjából csaknem tizenkétszer kockázatosabb.

A túlsúlyos csoportban elsősorban a gyulladás, a bakteriális fertőzés és a vérzés fordult elő lényegesen gyakrabban.
| mellplasztika, plasztikai sebészet, túlsúly
2011-07-18 10:29:42


A ráncok kezelése

Mielőtt áttekintenénk a ráncok kezelését, néhány dolgot el kell mondani róluk. Többféle ráncot lehet megkülönböztetni.


Baj van a mellimplantátumokkal

Újabb rákos eseteket hozott kapcsolatba a mellimplantátummal az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) szerdai jelentése.


A szépségért szenvedni kell?

Egy olyan kultúrában, amely az ifjúságot dicsőíti, nehéz elfogadni egy újabb ránc megjelenését, vagy valami más apróságot, amit ront az arcbőr „tökéletességén...


Újra a mellimplantátumok

A rák egy ritka fajtájának megjelenését figyelték meg, mely kizárólag a mellimplantátummal élő nőknél alakul ki, ami Franciaországban az implantátumok betiltásához...


A mellimplantátum a nyirokrák egy rendkívül ritka fajtáját idézheti elő

A mellimplantátum hárommillióból egy-hat esetben idézheti elő a nyirokrák egy igen ritka fajtáját egy friss, átfogó nemzetközi kutatás szerint. Az elemzés nem talált...