Hirdetés

Arcfelvarrás, ráncplasztika.

Sokakat érdeklő, különösen a hölgyeket foglalkoztató probléma: hogyan lehet a korral jelentkező ráncokat eltüntetni?

plasztikai sebészet, arcfelvarrás, ránc |

InforMed Hírek20   InforMed | Kővári, P.

Kép: FreeDigitalPhotos.net

A bőrnek és a bőr alatti szöveteknek az évek múlásával párhuzamosan kialakuló petyhüdtsége vezet az arc és nyak bőrének ráncosodásához. Öröklött tényezők, mint a bőrtípus és a bőr alatti zsírszövet mennyisége, ugyancsak meghatározó. A finom szem és szájkörüli ráncokat kozmetikai készítményekkel és kémiai hámlasztással lehet kezelni. A homlok, arc és nyak durvább ráncainak eltüntetésére a plasztikai műtét szolgál.

A klasszikus arcfelvarrás az arcbőr széles alápreparálását, meghúzását és a felesleg eltávolítását jelenti. Utóbbi években az arc mélyebb anatómiai rétegeibe behatolva igyekeznek a műtét eredményét még tartósabbá tenni. Legújabban kidolgozták a ráncplasztika endoszkópos technikáját, amellyel a műtéti metszés hossza jelentősen csökkenthető. A plasztikai sebészek többsége a helyi beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzi, de természetesen kívánságra altatásban is történhet.

Nagyon fontos, hogy a páciens az operáció körüli időszakban ne dohányozzon, vérnyomása rendben legyen, véralvadásgátló gyógyszert ne szedjen. Ezzel a körülmények a műtét sikerét döntően befolyásolhatják. Hagyományos arcfelvarrás esetén a műtéti metszés a hajas fejbőr területén és minden esetben a fül előtt húzódik. Nagyrészt tehát rejtett helyzetű, a fül előtt pedig cérnavékony heg formájában szokott gyógyulni.

A ráncplasztika egy napos kórházi megfigyelést igényel, utána páciens otthonába távozhat. Az operált terület szoros kötése egy nap után eltávolítható, a varratszedés az 5-10- nap között történik! Az eredmény a duzzanat és elszíneződés eltűnése után, 2-3 hét múlva látható.

A plasztikai beavatkozás az 50-es éveik felett járó, alapvetően egészséges, pszichésen kiegyensúlyozott hölgyek és urak számára ajánlható, akiknek munkájukhoz és életvitelükhöz szükségük van a fiatalos megjelenésre.

plasztikai sebészet, arcfelvarrás, ránc

2022-08-08 13:04:32

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop