Esztétikai sebészet: mit kell tudni műtét előtt?

Sok helyen találkozunk már a kozmetikai sebészet eredményeivel. Tényleg évtizedeket lehet „lefaragni”? Néha igen. Nagy eredmények érhetők el a plasztikai sebészet módszereivel, de természetesen kockázatokkal is számolni kell.

esztétikai sebészet, plasztikai sebészet | InforMed Hírek18   InforMed | Seprődi, B.

A plasztikai sebészet célja, hogy a test egyes részeinek megjelenését változtassa meg. A kinézet megváltoztatása a test felépítésének átformálása mellett jelentős hatással lehet az önértékelésre is. A lehetséges kockázatok és az egyéni eltérések ellenére is általában lehet számítani mind a küllem, mind az önértékelés pozitív változására, bár eddig még nem született olyan vizsgálat, ami ezt igazolta volna. Amikor plasztikai műtéten gondolkozik, tartsa szem előtt a következőket:

Elvárások.

Javulásra számítson, ne tökéletes eredményre. Egy műtét után nem fog úgy kinézni, mint egy filmsztár, és a beavatkozás természetesen nem jár a szociális kapcsolatok fellendülésével sem. Nehéz élethelyzetben (válás, munkanélküliség) érdemes elhalasztani a műtétet. Ezek a helyzetek növelik az elégedetlenség kockázatát.

Idő és kiadás

A legtöbb plasztikai műtétet nem fizeti a biztosító, a költségek pedig akár több ezer dollárra is rúghatnak. A beavatkozások és a gyógyulás időt igényel, a munkába való visszatérés akár hetekig is elhúzódhat.

Kockázatok

Fontos tudni, hogy ez is olyan, mint minden sebészeti beavatkozás: kockázatokkal jár, és az eredmény nem mindig az lesz, amire számítunk.

Fizikai és pszichés változások.

Az elért eredmény nem csak a külsőt, de a gondolkodást és akár a munkahelyi teljesítményt is befolyásolhatja.

Minél szorosabban működik együtt a választott sebésszel, annál nagyobb az esélye, hogy jó eredményeket fognak elérni. Azonban mindig fennáll annak a lehetősége, hogy végül nem lesz elégedett az eredménnyel. Általában fennállnak a műtétekkel kapcsolatos általános kockázatok. A szívbetegség, tüdőbetegség és elhízás növelik a műtét után a tüdőgyulladás, a szívroham és a trombózis lehetőségét.

Ezek mellett azonban számos speciális szövődményre is számítani kell: leválhat az átültetett bőr, vérátömlesztésre lehet szükség, és a beavatkozás helyén induló fertőzés újabb műtétet tehet szükségessé, ami nagyobb heggel jár.

A sebész kiválasztásakor keresni kell azokat az igazolásokat, amelyek tanúsítják az operatőr megfelelő képzettségét. A műtét olyan helyen történjen, ahol szövődmény esetén megfelelő szakszemélyzet érhető el.

A sebésszel való találkozás során érdemes kitérni az elvárásokra és a lehetőségekre. Az orvos kíváncsi lesz az egészségi előzményekre, és a szövődmények kockázatát esetlegesen növelő tényezőkre. A találkozás vegyes érzésekkel záródhat, de a reális lehetőségek elfogadása alapvető a beavatkozás sikeressége szempontjából.

Ha sikerül a fenti szempontokat megfogadni, és talál olyan sebészt, aki elfogadható áron elvégzi a beavatkozást, akkor is győződjön meg arról, biztos a dologban. A végső döntés végül is az öné.

Mayo Clinic

| esztétikai sebészet, plasztikai sebészet
2020-02-18 19:08:22
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop