Marilyn Monroe plasztikai műtétjét bizonyító dokumentumok kerülnek kalapács alá

Orvosi feljegyzések, amelyek Marilyn Monroe plasztikai műtétjére utalnak, továbbá a hollywoodi filmcsillag néhány röntgenfelvétele kerül kalapács alá novemberben Kaliforniában.

A Van, aki forrón szereti sztárjának arcáról készült hat röntgenfelvétel és a színésznő kórtörténetéről 1950 és 1962 között született orvosi feljegyzések a Julien's aukciósház szerint 15-30 ezer dollár (3-6 millió forint) közötti összegért kelhetnek el a november 9-10-i árverésen.

A kozmetikai műtétről szóló feljegyzéseket Michael Gurdin plasztikai sebész vetette papírra. A dokumentum bizonyítani látszik azt a szóbeszédet, hogy a világszerte csodált díva, akit az ötvenes évek szexszimbólumának tekintettek, megműttette magát. Az orvos feljegyzése szerint 1950-ben porcbeültetést végeztek Monroe állán. A színésznő ezt követően forgatta leghíresebb filmjeit, a Hogyan fogjunk milliomost?, a Hétévi vágyakozást vagy a Van, aki forrón szereti című vígjátékot.

A relikviákat árverésre bocsátó gyűjtő nevét nem hozta nyilvánosságra az árverési ház. Igazgatója, Martin Nolan csupán annyit árult el, hogy az eladó azokat ajándékba kapta Gurdintól.

Nolan elmondta: korábban valójában senki sem tudta bizonyosan, hogy Monroe-nak volt-e plasztikai műtétje, úgy gondolták, a színésznő természetes szépség, és a pletykáknak egyszerűen nem akartak hitelt adni.

Az ötvenes években a plasztikai műtét még nem volt megszokott dolog - fűzte hozzá.

A röntgenfelvételek 1962. június 7-én készültek, Monroe azért kereste fel Gurdint, mert éjszaka elesett. A 36 esztendős díva két hónappal később gyógyszer-túladagolás következtében elhunyt, halálát lehetséges öngyilkosságként könyvelték el.

A röntgenképeken arccsontjai láthatók szemből, valamint az orra mindkét oldalról és szájpadlása.

Három évvel ezelőtt Monroe 1954-es röntgenfelvételei 45 ezer dollárért keltek el egy aukción.

Norman Leaf Beverly Hills-i plasztikai sebész, Gurdin kollégája a 2010-ben saját kiadásában megjelentetett memoárjaiban már leírta, hogy Monroe állát 1950-ben plasztikázták, és azt is megemlítette, hogy kisebb orrplasztikát is végeztek rajta.

Az orvosi feljegyzésekben Monroe álnéven, Joan Newmanként szerepelt. Az iratok szerint a színésznő magassága 168 cm volt, a súlya pedig 52 kilogramm. A dokumentumok elárulják, hogy a sztár neutropéniában szenvedett - túl alacsony volt vérében a fertőzések ellen védekező fehérvérsejtek, a neutrofilek szintje -, és 1956-os angliai tartózkodása alatt egy méhen kívüli terhessége is volt.

| plasztikai sebészet, Marilyn Monroe, bulvár
2013-10-09 22:13:47
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop