Esztétikai sebészet: mit kell tudni műtét előtt?

Sok helyen találkozunk már a kozmetikai sebészet eredményeivel. Tényleg évtizedeket lehet „lefaragni”? Néha igen. Nagy eredmények érhetők el a plasztikai sebészet módszereivel, de természetesen kockázatokkal is számolni kell.

Egyre több amerikai kér állimplantátumot

Az áll formáját jellegzetesebbé tévő kozmetikai műtét népszerűsége növekedett tavaly a legnagyobb arányban férfiaknál és nőknél is - közölték jelentésükben az amerikai plasztikai sebészek.


Betiltanák a szépészeti beavatkozásokat a fiatalkorúak számára Németországban

Megtiltanák két német kormánypárt egészségügyi szakpolitikusai, hogy orvosi szempontból nem indokolt szépészeti beavatkozásokat végezzenek fiatalkorúakon - olvasható egy, csütörtökön a dpa német hírügynökség birtokába került tervezetben.


Az orrműtét fiatalabbnak láttat

Átlagosan másfél évvel fiatalabbnak látszanak az orrműtéten átesett páciensek, noha ennek a plasztikai beavatkozásnak nem a fiatalítás az elsődleges célja - idézte amerikai szakemberek tanulmányát a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).


"Üzemanyag-adalékot" használtak a PIP-mellimplantátumban

A francia mellimplantátumokat gyártó PIP cég bevizsgálatlan üzemanyag-adalékot használt fel a mára betiltott, világméretű riadalmat kiváltott szilikonbetétekben - közölte hétfőn a francia RTL rádióállomás.


Engedély nélküli gélt használt a mellimplantátumok gyártója

Ügyvédje közvetítésével elismerte kedden a szakadásveszélyes mellimplantátumokat gyártó francia cég alapítója, hogy engedély nélküli, ám nem toxikus szilikongélt használt.


Élethosszig tartó törődést igényel a mellimplantátum

Az interneten és a női magazinokban egymást érik a mellnagyobbító plasztikai műtétre bíztató hirdetések, a szakértők és orvosok azonban még mindig nincsenek egységes véleményen azzal kapcsolatban, hogy mennyi ideig tart egy implantátum és melyek a lehetséges kockázatai.


A szilikonbetét mentette meg életét

Melltartójának szilikon betéte mentette meg egy autóbalesetet szenvedett nő életét Nagy-Britanniában, aminek hatására kebelnagyobbító műtétet hajtatott végre magán.


Veszélyesebb a túlsúlyosak mellplasztikája

A túlsúlyos nők nagyobb veszéllyel számolhatnak mellplasztika esetén, mivel a műtét több szövődménnyel járhat - hangsúlyozta az eddigi legnagyobb vizsgálatot végző munkacsoport.


A kozmetikai sebészet is műtét

Az Egyesült Államokban tavaly 11 milliónál is több szépészeti operációt végeztek - a páciensek közül pedig sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ezek többsége órákig tartó, altatásban végzett műtéti beavatkozás. A kozmetikai sebészet érzéstelenítési technikájának speciális kérdéseiről az International Hospital Equipment and Solutions szakfolyóirat közölt tanulmányt.


A szem nem csak a lélek tükre – az életkoré is

Az életkorra és a fáradtságra legjobban valakinek a szeméből lehet következtetni. A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálatban fiatal, átlagosan 21 éves felnőttek vettek részt. Egy számítógép monitorján idősebb emberek arca jelent meg előttük, miközben a kutatók egy kamerával követték a szemmozgásukat, majd elemezték, mit és mennyi ideig néznek.


2 |
data-full-width-responsive="true">
hírdetés
hírdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop