A munkahelyi stressz ártalmai

Közvetlen biológiai hatással van szervezetünkre és növeli a szívbetegség kockázatát a stresszes munkahely.

A túlmunka beteggé tesz

Ha nő a munkaidő, a munkavállalók gyakrabban fordulnak orvoshoz - állapították meg német kutatók.


Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló. Az ünnepekkel járó stresszt nem kerülhetjük el teljesen, de sokat segíthet, ha megtanuljuk, hogyan lazítsunk, így enyhíthetünk a társadalmi, gazdasági és más nyomáson, ami elronthatja az ünnepeket.


Nyaralás stressz nélkül

Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell! Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre! Mi minden szolgálhatja jó közérzetünket, egészségünket?


A házi kedvencek jót tesznek a léleknek

A házi kedvenceket tartó emberek könnyebben megbirkóznak a lelki problémákkal - derült ki három brit egyetem kutatóinak tanulmányából.


Harag és megbocsájtás

A harag, a megbántottság szorongást, depressziót, dühöt, paranoiát, elszigeteltséget, álmatlanságot és fizikai fájdalmat okoz. Ha azonban megbocsájtunk ez ellenünk vétőnek, visszanyerjük az irányítást életünk fölött, aminek rengeteg előnye van, hogy csak kettőt említsünk, csökken a vérnyomás és nő az önbecsülés.


Biológiai óra az izomsejtekben

Svájci tudósok felfedezték, hogy az emberi izomsejtekben "biológiai óra" működik, mely az anyagcsere szabályozásában, valamint a 2-es típusú diabétesz kialakulásában játszhat szerepet.


Érzelmek ördögi körében

A szerelem - akár a szabad piacgazdaság - csak akkor működik, ha a kereslet és a kínálat egyensúlyban van. A legtöbb kapcsolatban mégis előbb-utóbb kibillen az egyensúly, és ez drámai következményeket teremt.


Csak semmi szerénység!

Maradjunk szépen a háttérben? Vagy álljunk a középpontba? Miénk a választás lehetősége. Semmi sem lehetetlen, ha igazán akarjuk! Mégis, hogyan? Néhány ötlet hozzásegít a kezdő lépésekhez.


Miben jobbak a nők?

Uraim! Vége a nők kisebb agyvelejéről szóló udvariatlan vicceknek. Most már tudományosan is bizonyított, a nők az erősebbik nem, német pszichológusok szerint. Hogy miért? Hat (biológiai) ok is van rá. Persze továbbra sem állítjuk, hogy a férfiak kevesebbet érnek.


1 |

Web Design & Development Prowebshop