A munkahelyi stressz kihat a családi kapcsolatokra is

A Baylor-egyetemen végzett vizsgálat szerint a kollegák durva viselkedése kihat a munkahely keretein túlra is. A munkahelyi stressz olyan erős lehet, hogy a nap végén a dolgozó hazaviszi, ami a családjára és a partnerére is rossz hatással van. A partner ráadásul továbbadja a stresszes hangulatot az ő munkahelyére.

stressz, család, munkahely | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
A kutatás azt bizonyítja, mennyire fontos a munkahelyi ellenségeskedést, durvaságot még csírájában elfojtani, nehogy továbbgyűrűzve ártson a dolgozók családjának, és egy másik munkahelyre is áttevődjön.

Mivel az alkalmazott stresszesen és szórakozottan kerül haza, a partnerre több családi kötelesség hárul, ami viszont az ő munkahelyi teljesítményét ronthatja. Mi több, a munkahelyi stressz a házastársi kapcsolatot is alááshatja.

A vizsgáltban 190 munkavállaló és partnere vett részt. Az alkalmazottak teljes munkaidőben dolgoztak, munkatársaik voltak, partnerük is dolgozott, és ő is beleegyezett az online felmérésbe. A kutatók a két kérdéscsoportra adott válaszokat összevetették, és így derült ki, hogy a munkahelyi durvaság, rossz közérzet nem áll meg a munkahely kapujánál, hanem tovább rombol.

A stressz megelőzése érdekében ajánlatos, hogy a munkaadó arra ösztönözze a dolgozót, hogy forduljon a munkahelyi segélyprogram munkatársához vagy keressen más stresszkezelő megoldást.
| stressz, család, munkahely
2011-09-01 07:10:47


A túlmunka beteggé tesz

Ha nő a munkaidő, a munkavállalók gyakrabban fordulnak orvoshoz - állapították meg német kutatók.


Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló. Az ünnepekkel járó stresszt nem ...


Nyaralás stressz nélkül

Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell! Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre! Mi minden sz...


Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában

Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ami azt jelenti, hogy nagyjából 8 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2016-os adat...


hirdetés