A munkahelyi stressz kihat a családi kapcsolatokra is

A Baylor-egyetemen végzett vizsgálat szerint a kollegák durva viselkedése kihat a munkahely keretein túlra is. A munkahelyi stressz olyan erős lehet, hogy a nap végén a dolgozó hazaviszi, ami a családjára és a partnerére is rossz hatással van. A partner ráadásul továbbadja a stresszes hangulatot az ő munkahelyére.

stressz, család, munkahely | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
A kutatás azt bizonyítja, mennyire fontos a munkahelyi ellenségeskedést, durvaságot még csírájában elfojtani, nehogy továbbgyűrűzve ártson a dolgozók családjának, és egy másik munkahelyre is áttevődjön.

Mivel az alkalmazott stresszesen és szórakozottan kerül haza, a partnerre több családi kötelesség hárul, ami viszont az ő munkahelyi teljesítményét ronthatja. Mi több, a munkahelyi stressz a házastársi kapcsolatot is alááshatja.

A vizsgáltban 190 munkavállaló és partnere vett részt. Az alkalmazottak teljes munkaidőben dolgoztak, munkatársaik voltak, partnerük is dolgozott, és ő is beleegyezett az online felmérésbe. A kutatók a két kérdéscsoportra adott válaszokat összevetették, és így derült ki, hogy a munkahelyi durvaság, rossz közérzet nem áll meg a munkahely kapujánál, hanem tovább rombol.

A stressz megelőzése érdekében ajánlatos, hogy a munkaadó arra ösztönözze a dolgozót, hogy forduljon a munkahelyi segélyprogram munkatársához vagy keressen más stresszkezelő megoldást.
| stressz, család, munkahely
2011-09-01 07:10:47
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop