Munkanélküli? Használja ki okosan a felszabadult idejét!

Ha nemrégiben szűnt meg a munkaviszonya, minden valószínűség szerint elég sok szabadideje van. Íme néhány tipp, hogy kihasználjuk és a magunk javára fordítsuk ezt a remélhetőleg átmeneti állapotot.

| InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: Adobe Stock

Fontos, hogy optimista maradjon. Az is sokat segít, ha rendszeresen él, azonos időben kel és fekszik. Találjon időt a mozgásra, edzésre és a kapcsolattartásra is az ismerősökkel.

Javítja a memóriát a számítógépezés

Mivel már nem kell a főnök kutató pillantásától tartani, használja ki a számítógép előnyeit. Ha tartja a kapcsolatot a rokonokkal és a barátokkal, az a memóriát is fejleszti. Vizsgálatok szerint tovább élnek azok, akiknek sok barátja, ismerőse van. Az interneten ráadásul megtalálhatjuk következő állását is.

Rendszeresen edzzen

Sokan arra hivatkoznak, hogy azért nem mozognak eleget, mert nincs rá idejük. Most kiváló alkalom nyílik arra, hogy kitűzzön néhány egészségvédő célt: napi 5 kilométeres gyaloglás, felkészülés a félmaratonra, vagy megtanuljon úszni. Hasznosak lehetnek az internetről letölthető edzéstervek is. Fontos, hogy rendszeres legyen a mozgás, ezt segíti elő, ha edzéstervet készít és edzésnaplót vezet.

Adjon le pár kilót, ami eddig nem sikerült

Ha a reggeli értekezletek, céges vacsorák vagy ivászatok gyakran tették lehetetlenné az egészséges étkezést, itt az ideje, hogy leadja azt a néhány kilót, ami a munka során felszedett. Jó, ha rokonokkal vagy barátokkal együtt tervezi meg az egészséges étrendet. A fogyás a pénztárcáját is kíméli.

Egészséges otthon

Ha hazaérve eddig első útja a konyhába vagy a kamrába vezetett, ideje, hogy változtasson ezen. Bizonyára arra is talál időt, hogy átvizsgálja a lakást vagy házat, nem tárol-e feleslegesen káros vegyi anyagokat. Néhány apró változtatás, ha például kicseréli a zuhanyfüggönyt vagy a matracot, egészségesebbé teheti otthonát.

Főzzön egészségesebben

Előfordulhat, hogy ilyenkor fokozottan vágyik valamilyen kedélyjavító finomságra. Vigyázzon azonban arra, hogy ezeknek a recepteknek a könnyebb, kevésbé hizlaló változatát készítse el. Kísérletezzen olcsó és tápláló újdonságokkal, ezzel még pénzt is megtakaríthat.

Spórolás

Most, hogy többször főz otthon, a család többi tagja vihet magával ebédet, uzsonnát, és a nagyobb adagokból le is fagyaszthat későbbre. Ideje engedi, úgyhogy keresse meg az olcsóbb vásárlási lehetőségeket, és a szedd-magad akciókat.

Szenteljen több időt a kapcsolatainak

Nagyobb szüksége van a barátokra, mint eddig bármikor. Ha a párja dolgozik, jó alkalom, hogy átvállalja az otthoni munkát. Beszélje meg mindent őszintén, és vigyázzon, hogy rossz kedvét, szorongását ne vigye át a gyerekekre. Az állástalanság egyik előnye, hogy több időt tölthet a gyerekeinkkel és idős szüleinkkel.

Ne adja fel az álláskeresést

Ne szűkítse le a keresett munkalehetőségeinket. Vegye számba, mi nem tetszett előző munkahelyén, és próbálja meg ezeket elkerülni. Ha teheti, üljön be az iskolapadba.

Végezetül, ne keseredjen el, ha átmenetileg rákényszerül arra, hogy elfogadjon egy kevésbé ideális állást . Ugródeszkának jó lesz.

| állás, munkanélküliség, stressz, szabadidő
2022-12-13 11:40:46
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop