Növényt az irodába!

Otthon sokan nevelnek szobanövényt, de mi van az irodával? Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő növényt a megfelelő helyre, ez az ízlésünkön kívül többek közt a fényviszonyoktól is függ. Az alábbi hat növény egyrészt kiválóan tisztítja a levegőt, másrészt javítja a hangulatot is.

növény, egészség, munkahyely, stressz | InforMed Hírek10   InforMed | Sándor, K.
Aranynád pálma (lepkepálma, Dypsis lutescens)

Tisztítja a levegőt, szereti a közvetlen fényt, nem igényel túl sok gondozást. Hatalmas leveleinek köszönhetően megszűri a levegőben szálló részecskéket, bár sok helyet foglal el.

Borsmenta (Mentha x piperita)

Serkentőleg hat az agyműködésre, a közvetlen fényt kedveli, gondozása egyszerű. Frissítő hatása mellett az étvágyat is csökkenti.

Közönséges borostyán (Hedera helix)

Légtisztító, inkább félárnyékos helyre tegyük, gondozása nem igényel szakértelmet. Az irodai gépekből eredő, szállongó részecskéket kiválóan megköti.

Citromfű (Melissa officinalis)

Jótékony hatással van az agyműködésre, a félárnyékot kedveli, könnyen gondozható. A citromfű remek hangulatjavító, mert emeli a vér norepinefrin-szintjét.

Gardénia (Gardenia augusta)

Serkenti az agyműködést, kedveli a közvetlen fényt, nem igényel túl sok gondozást. Hosszú távú antidepresszánsként hat. A növény akár 25 évig is elélhet, illatos virága kitűnő hangulatjavító.

Szobai futóka (Epipremnum aureum)

Légtisztító, ne tegyük közvetlen napfényre, kezelése nem igényel szakértelmet. A futóka csökkenti a helyiségben a nyomtatók és fénymásolók által kibocsátott ózon szintjét a levegőben.
| növény, egészség, munkahyely, stressz
2012-09-20 08:51:02


A túlmunka beteggé tesz

Ha nő a munkaidő, a munkavállalók gyakrabban fordulnak orvoshoz - állapították meg német kutatók.


Hogy ne legyen pokol az ünnepekből

A karácsony és az újév gyakran próbára teszi a legjobb párkapcsolatot is. Hogyan kerüljük el a rejtett buktatókat?


Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló. Az ünnepekkel járó stresszt nem ...


Nyaralás stressz nélkül

Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell! Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre! Mi minden sz...


Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában

Csaknem hétezer embert "segítettek a halálba" tavaly Hollandiában, ami azt jelenti, hogy nagyjából 8 százalékkal nőtt az eutanáziát igénybe vevők száma a 2016-os adat...


hirdetés