Hirdetés
Hirdetés

A stressz hat különös jele

A stressz számtalan formában jelenhet meg, vannak köztük egészen szokatlanok is. Figyeljünk oda minden hirtelen bekövetkezett testi változásra!

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.
Kép: pixabay

Hányás

Lehet a stressz, de elsősorban a szorongásé jele. Vannak, akik egy bizonyos napszakban émelyegnek, hánynak. Pihenjünk sokat és igyunk elegendő vizet a hiány pótlására.

Hajhullás

A hajhullásnak számos oka lehet, a genetikától kezdve egyes gyógyszerekig, de az egyik ok a stressz.

Orrvérzés

Szakmai körökben is vita van arról, hogy az orrvérzést a stressz váltja-e ki, de sok példát ismerünk erre.

A British Medical Journal egyik 2001-es számában az olvasható, hogy stressz a vérnyomás gyakori kiugrásával okozhat orrvérzést.

Emlékezetvesztés

A krónikus stressz árt az agy rövid távú memóriáért felelős részének, a hippocampusnak. A legjobb megkeresni a stressz okát és törekedni a megszüntetésére. Addig is: jegyezzük fel, ami fontos.

Legyengült immunrendszer

A stressz talán legjobban észrevehető hatása a legyengült immunrendszer. Ha felborul a hormonháztartás, nem termelődik elég fehérvérsejt, ami az immunsejtek reprodukcióját segíti elő. Az ördögi körből a leghatásosabban a mozgással, edzéssel léphetünk ki.

Fokozott verítékezés

Az izzadás általános jelenség stressz esetén, de vannak, akiknél ez a tenyér és a talp izzadásában jelentkezik. A jóga és a meditáció segíthet, ha eredménytelen, forduljunk szakorvoshoz.
| stressz, testi jel, pszichoszomatikus betegség
2023-11-18 22:27:49
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop