Hirdetés

A szerző a stressz növelésének 31 módjáról szól

A 36 éves Seymour, akinél visszájára fordított psychológia könyve az első az önsegítő könyvek sorában, a Karlsen és Seymour International tulajdonosa ("Karlsen nem létezik, de ugye mennyivel komolyabban hangzik így ?" kérdi Seymour.

Seymour, stressz |

The New York Times Health News Service   Medincorp

Komolyan, emberek, a lelkünk sötét zugaiban szeretjük a stresszt.

Az emberek mindent tudnak arról, hogyan kerüljék el a stresszt, mégsem úgy cselekszenek. - mondta Seymour, aki a Fort Worth-i Babtista teológia szemináriumán házasság és családtherapiából tudományos fokozatot szerzett. "Szerintem a stressz az emberek fontosságtudatát növeli vagy ellenkezőleg, más emberek szimpátiájára, sajnálatára pályázik és játssza a mártírt."

De elég a feltételezésekből. Könyvében felszólít a halogatásra. "Miért siessünk? Nyomás alatt sokkal jobbat teljesítünk. A 13. napon például arra int, hogy legyünk hajthatatlanok, ne adjuk be a derekunkat, vagy kössünk kompromisszumot, mert az a gyengeség jele, írja.

A szerző kedvence a 18.-ik nap:"győzd meg magad, hogy a csokoládé az ötödik élelmiszercsoport. Zsír, cukor és koffein, mind egy csomagban. Mi másra vágyhat még a szervezetünk?"

Ez így megy tovább. Hibáztass másokat. Veszítsd el a humorérzékedet, maximálisan terheld meg a bankszámlád. Maradj dezorganizált, annál könnyebben tudsz egy kis izgalmat adni az életedhez. És természetesen - 28. napon - végy nyugodtan mindent személyes sértésnek, úgyis annak szánták.

Peggy Turner, az egyik Fort Worth-i könyvesbolt tulajdonosa szerint a könyv " felkeltette az emberek figyelmét". Barbara Nealnek igen tetszik a könyv humoros hangvétele. Nem fenyegető aspektusból mutatja meg az embereknek önmagukat és így sokkal jobban képesek változtatni, valamit máshogyan csinálni.

Seymour most egy hatkötetes sorozaton dolgozik, többek között arról, hogy miként tehetjük tönkre kapcsolatainkat 31 nap alatt. "Ha a sorozat elkészült, akkor összerakjuk egy ajándékcsomagba, átkötjük egy fekete szalaggal, és elnevezzük "Hat hónap egy pocsék élethez".

De a kiadói tervei itt nem állnak meg. "Mint pszichológus , mindig azt javaslom az embereknek, hogy olvassanak újságot. Megjelentetem a "Pocsék Élet című folyóiratot, üres oldalakkal, a lapokon látni lehet például egy apró ember képét egy esőfelhő alatt, amint egy tócsában áll. Ezt még több pénzért tudnám eladni, mint a könyvet, sőt egyáltalán meg sem kell írnom.

Megjelent: Fort Worth Star-Telegram

Seymour, stressz

2002-07-31 19:01:14

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop