Az anyagi gondok ártanak az egészségnek is.

A rossz anyagi helyzet nemcsak a pénztárcának, hanem a szervezetnek is árt. Anyagi gondjaik miatt az emberek elsősorban kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, és nem vesznek bérletet az edzőterembe. Egyes kutatók szerint ilyenkor ráadásul megnő az alkoholfogyasztás is.

anyagi gondok, stressz | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
A Brit Vérnyomás Társaság kampánya alatt ingyen mérik a britek vérnyomását, hiszen a rossz táplálkozás és a mozgásszegény életmód következtében kialakult és kezeletlen magas vérnyomás növeli a szívroham és a stroke kockázatát.

A felmérésben részt vevő 2700 felnőtt egyharmada soha vagy ritkán fogyasztja csak el az ajánlásokban megadott gyümölcs- és zöldségmennyiséget. Mégis, a megkérdezettek 16 %-a mondta, hogy kevesebbet fog költeni ezekre, 15 % pedig már vissza is fogta gyümölcs- és zöldségfogyasztását. A résztvevők egyötöde anyagi okokból nem vásárol edzőtermi belépőt.

Graham Macgregor professzor, a társaság elnöke így nyilatkozott: – Egyértelmű, hogy a britek nagy nyomás alatt vannak, és ennek súlyos következményei lehetnek. A pénzügyi válság és az odafigyelés hiánya válságba sodorhatja a nemzetet, ketyeg a „vérnyomásbomba”.

A brit Szív Alapítvány szóvivője szerint lehetséges egészségesen élni, és még takarékoskodni is:

Ha valakinek nem telik edzőteremre, gyalogoljon. Ha napirendünkbe élénk ütemű sétát iktatunk, az egészséges, ráadásul ingyen van, sőt a stressz levezetésére is jó. A konzerv zöldség és gyümölcs pedig éppen olyan egészséges a szív szempontjából, mint a friss.

Ha leszokunk a dohányzásról és mértékkel fogyasztunk alkoholt, az egyszerre kíméli a pénztárcánkat és a szívünket is.
BBC News
| anyagi gondok, stressz
2008-09-10 06:29:58
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop