Hirdetés

Az unalom árt az egészségnek

Mindnyájunknak vannak szürke, unalmas napjai. Ám ezek az egészség szempontjából rosszabbak, mint ha valóban valami baj vagy gond ér bennünket.

unalom, depresszió, halál |

InforMed Hírek8   InforMed | Dobos, L.

Egy vizsgálat szerint azoknál, akiket a legjobban untatott a munkájuk, magasabb volt a halandósági arány, mint azoknál, akik érdekesebb munkát találtak vagy más módon igyekeztek színt vinni az életükbe.

A vizsgálatot az 1980-as években végezték Londonban. A több mint hétezer résztvevőtől megkérdezték, milyen gyakran unatkoznak a munkahelyükön. Valamivel több, mint húsz év elteltével a kutatók ismét felkeresték a vizsgált alanyokat, és azt tapasztalták, hogy azoknál volt magasabb a halálozás, akik a legjobban unatkoztak. És mi volt a gyilkos? A legtöbbször szívbetegség.

Az unalom tehát önmagában még nem öl, de a kutatók észrevették, hogy akik unatkoztak, hajlamosak voltak kevesebbet edzeni illetve mozogni, általában rosszabb volt az egészségi állapotuk. Arra a következtetésre jutottak, hogy itt valójában depresszióról lehet szó.

A krónikus érdektelenség a depresszió jele lehet, és a depressziós emberek kevésbé motiváltak annyira, hogy vigyázzanak az egészségükre.

Néhány dolog, amit megtehetünk testünk és szellemünk frissességéért:

– Fejtsünk rejtvényt. Élénkít és érdeklődővé tesz, ha rendszeresen kihívás elé állítja az agyat.

– Mozogjunk eleget. A testedzés a legjobb hangulatjavító és unaloműző.

– A boldogság nem hull az ölünkbe, keressünk valamit, amivel, vagy akivel szívesen foglalkozunk.

Yahoo, kép: sxc.hu
unalom, depresszió, halál

2010-09-20 13:49:15

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop