Ingyenes mentális segítség egészségügyi dolgozók számára

Ötven pszichológus, coach és terapeuta fogott össze, hogy felajánlják tudásukat és idejüket az egészségügyben dolgozók javára a korona vírus járvány alatt, mentális és érzelmi támogatást nyújtva az extrém stressz idején.

| InforMed Hírek18   InforMed | Glanz, J.

 

A Mental for Doctors önkénteseinek csapata idejük egy részét felajánlják orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, mentősöknek, ha mentális segítségre, támogatásra van szükségük. Online zajlik a munka: videó alapú, 45 perces üléseket biztosítva, egy-egy ügyféllel 1-3 alkalommal.

Kizárólag egészségügyi dolgozók számára elérhető a támogatás, és a pandémia miatti vészhelyzet fennállásáig tart. A szolgáltatás ingyenes. Az önkéntesek képzett és tapasztalt szakemberek, akik csapatként és szakmailag támogatják egymást ebben a rendkívüli jelenlétet igénylő helyzetben.

Fontos, hogy ez az lehetőség nem helyettesít egy teljeskörű terápiás folyamatot, kifejezetten krízis intervenció jelleggel, akkut dilemmákban jelent helyzeti támogatást. Az önkénteseket teljeskörű szakmai és üzleti titoktartás köti, valamint saját szakmájuk etikai kódexe alapján járnak el.

Kik vagyunk?

A Mental-For Csoport számos, különböző területen dolgozó mentális segtő szakembert olvaszt egybe. Hosszútávú célunk a különböző pszichés beavatkozások kompetenca határainak szakmai meghatározása, jogi hátterének kidolgozása, szakmai, minőségbiztosítási és etikai szempontjai kidolgozása, széles körű szakmai összefogás mentén. 

A kialakult közegészségügyi helyzet inspirálta a Mental for Doctors csoport. A szakmai szempontokat Urbán Éva klinikai szakpszichológus,  pszichoterapeuta dolgozta ki, a technikai háttér megteremtése Vattay Dániel Gestalt terapeuta érdeme, s a kitartó gondozás Fáy Nóra szakpszichológusnak köszönhető.

„Az olasz emberek esténként a teraszon tapsolják meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. mi magyar mentális segítők valamit a szakmánkból nyújtunk a járvány harcosainak az egészségügyi dolgozóinknak. Minden tiszteletünk az övék, és próbáljuk enyhíteni a nehézséget.” –  mondja Fáy Nóra. 

Vattay Dániel bevallása szerint „családomban és baráti körömben is sok az orvos. Van köztük olyan, aki dolgozott harmadik világban, hajón, hallottam tőlük milyen helyt állni egy vészhelyzetben. Hiszem, ilyenkor nagyon sokat jelent, ha támogatjuk egymást. Ehhez akarunk teret teremteni és egyszerűen elérhetővé tenni.”

Hogyan léphetnek kapcsolatba az egészségügyi dolgozók önkénteseinkkel?

1.       Lépj az Önkéntesek albumba Facebook-on

2.       Válassz ki egy önkéntest!

3.       A kép mellett a leírásban lesz egy link az időpontfoglalási oldalára, kattints rá!

4.       Válassz napot és időpontot, majd az foglald le!

 


| egészségügyi dolgozó, mentálhigiéné, Mental for Doctors
2020-03-20 15:59:16
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop