Hirdetés
Hirdetés

Mi kell a férfiak jó közérzetéhez?

Íme, néhány olyan időtöltés, amelytől a férfiak megelégedettek és jó a közérzetük. A lista korántsem teljes.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.
Kép: pixabay

Reggeli edzés

A reggeli edzés jól indítja a napot mind fizikai, mind szellemi értelemben, a korai pozitív hangulat egész napra meghatározza az energiaszintet.

Egy kis idő egyedül

Még azok számára is, akik szívesen töltik az idejüket a családdal vagy a barátokkal, egy fél óra reggel egyedül, amikor a többiek még alszanak, egy kávé és az újság a kertben vagy a teraszon kell ahhoz, hogy kizárják a világ nyüzsgését.

Egy este a haverokkal

A baráti társaságban vagy akár csak egy baráttal elköltött vacsora egy sör mellett, semmiségekről fecserészve kellemes időtöltés, leeresztés.

Még ha ilyenkor nem a legegészségesebben étkezünk is, köztudott a barátok, a társaság az egészségre, sőt a hosszú életre gyakorolt kedvező hatása.

Randevú kettesben

Egy családos, gyerekes ember ugyanúgy vágyik arra, hogy néha egy romantikus estét kettesben töltsön a választottjával, mint bármelyik ifjú szerelmes. Szakítsunk rendszeresen időt arra, hogy kettesben csináljunk programot – az egész család javára válik.

Játék, sport

A férfiak nagy gyerekek, ugyancsak szeretik a labdajátékokat, csapatsportokat, ugyanúgy, mint a gyerekek, könnyebb a társas kapcsolatok fenntartása, jobb a fizikai és szellemi erőnlét. A versengés felnőtteknél is elősegíti a döntéshozatalt és a problémamegoldást.

Szervezettség

Sokan elégedettek, ha előjegyzési naptárukba beírják a teendőket, majd, ahogy teljesítették, sorra ki is húzzák.

Rendszeres edzés, testmozgás

Az egyik leggyakrabban emlegetett örömforrás a mozgás, bármilyen formában – kerékpározás, futás, reggeli úszás, edzőtermi foglalatosság.

Az előnyei közismertek: mind fizikai, mind szellemi értelemben egészségesen tart.

Jótékonykodás

Sokak szerint, ha az ember jól akarja érezni magát, tegyen jót másokkal. Van, aki akkor boldog, ha naponta legalább hatan mondják neki azt, hogy köszönöm.

Bőséges lakoma

Bár nem a legegészségesebb időtöltés, de sokakat tesz megelégedetté egy-egy nagy vacsora vagy ebéd. Ha ez nem rendszeres, nem árthat. A lakomának történelmi hagyománya van, és néha szüksége van egy kiadós vacsorára az irodai csata után hazaérkező fáradt harcosnak.

Családi együttlét

Mindegy, hogy TV-nézés vagy társasjáték, esetleg egy séta az állatkertben, jó érzés, ha a férfi minden különösebb sietség, terv és cél nélkül együtt lehet a szeretteivel.

Hangszeres zene

Nem kell előadóművésznek lenni ahhoz, hogy a férfi élvezni tudja a zenélést, többek szerint semmi sem nyújt olyan felhőtlen kikapcsolódást, mint leülni a gitárral, vagy a zongorához.

Hasonlóképpen áldásos a festés vagy a faragás is, a napi rutintól eltérő tevékenységek más képességeket mozgatnak meg.

Időtöltés a gyerekekkel

Nem kell külön program sem, az egyik apa szerint „nincs annál jobb, mint amikor a felhőkről beszélgetünk a hatéves fiammal”.

Séta

Az egyik legegyszerűbb, mégis legnagyszerűbb tevékenység, sport és kikapcsolódás egyben. Aki egyszer rászokott, hiányolja, ha csak egy nap is kimarad.
| férfiak, életmód, elégedettség
2023-11-18 22:46:37
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop