Hirdetés

Óh jaj, jön a karácsony!

A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló.

stressz, karácsony |

InforMed Hírek20   InforMed | Dobos, L.

Kép: Gtrrőik

Az ünnepekkel járó stresszt nem kerülhetjük el teljesen, de sokat segíthet, ha megtanuljuk, hogyan lazítsunk, így enyhíthetünk a társadalmi, gazdasági és más nyomáson, ami elronthatja az ünnepeket.        

Ha nem vagyunk képesek relaxálni, a stressz rongálja személyes és munkakapcsolatainkat, egészségünket, teljesítményünket, és általában a közérzetünket.

Érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:

– Döntsük el jó előre, kiket hívunk meg és kiket nem, kinek a meghívását fogadjuk el, és kiét nem. Ne féljünk átértékelni a családi hagyományokat, és új hagyományokat teremteni.

– Határozzuk meg, mint jelent számunkra a lazítás. Lehet az egy pezsgőfürdő, egy kiadós séta vagy látogatás az edzőteremben. Korától függetlenül mindenkinek szüksége van játékosságra, felhőtlen kikapcsolódásra.

– Tanuljunk meg egyedül is és a családdal is lenni. Kapcsoljuk ki a mobilt, a számítógépet, inkább játsszunk társasjátékot, olvassunk, vagy akár rajzoljunk valamit.

– Legyünk realisták. Például aki nem szokott jógázni, ne most kezdje el, valószínűleg nem fog sokáig tartani a lelkesedése. Válasszuk ki azt a lazítási módszert, amely nálunk már korábban is jól működött-

– Ismerjük fel a stressz jeleit, a fejfájást, álmatlanságot; a feszültséget a családban, a barátok vagy a kollégák között. Menjük ki a levegőre. Már néhány perc mély légzés is segít, ilyenkor képzeljük el, hol szeretnénk lenni. Sétáljunk, vagy hívjuk fel egy jó barátunkat. Néha egészen kevés idő is elég a stressz megfékezéséhez.

– Összpontosítsunk kitűzött célunkra. Ha valaki nincs meggyőződve a lazítás fontosságáról, nem is fog semmit tenni az egyre növekvő feszültség ellen. Tartsuk szem előtt, hogy a relaxálás többek közt csökkenti a vérnyomást is.

stressz, karácsony

2022-12-23 15:36:01

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop