Örömmel edzeni

Ha az edzőterembe járás nem okoz nagyobb örömet, mint elkészíteni az adóbevallásunkat, az nemigen ösztönöz a napi rendszerességgel végzett mozgásra.

testmozgás, edzés, tánc, tai-csi, joga, séta | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
Itt az ősz, és a tél folyamán feljövő kilók ellen már most érdemes tenni valamit. Fontos, hogy olyan mozgásformát válasszunk, amit élvezünk, és akkor alig várjuk majd, hogy minden nap gyakoroljuk. Az alábbiakban néhány jó kedvvel végezhető mozgástippet adunk:

Tánc – mínusz 250-500 kalória

A tánc az egyik legjobb, legszórakoztatóbb módja annak, hogy formába hozzuk magunkat. A salsa, a zumba, miként az összes többi gyorsabb tánc az egész testet megmozgatja, és sok kalóriát éget el. A fizikai előnyökön kívül a tánc a kedélyünkre is kiváló hatással van.

Ütemes séta – mínusz 275-415 kalória

Szervezetünk mozgásra van teremtve, nem arra, hogy naphosszat az íróasztalnál üldögéljünk. Ha jól akarjuk érezni magunkat, és nem akarunk elhízni, mozogni kell. Kezdjük 20 perces sétával, és minden nap adjunk hozzá néhány percet, míg el nem érjük a 45 percet. Ez a szelíd, ám annál hatásosabb mozgásforma jót tesz a szívnek, segíti az emésztést, fokozza az energiát és serkenti az anyagcserét.

Jóga – mínusz 240-400 kalória

A szó az „egység” szanszkrit megfelelője, a mozgást és a légzést egyesíti. Enyhíti a stresszt, és megteremti a belső békét, egyensúlyt. A mély légzés igen jó hatással van az általános egészségi állapotra, különösen a vér pH-értékére és a vérnyomásra. A különféle pózok fokozzák az erőnlétet, az izomtónust, a hajlékonyságot, enyhítik a krónikus fájdalmat és az ízületi gyulladást.

Taj csi - mínusz 290-430 kalória

Ennél az ősi kínai harcművészeti formánál a lassú, kecses, ismétlődő mozdulatokat mélylégzéssel és meditációval kapcsolják össze. A biztonságos gyakorlatok szinte mindenki számára megfelelők. Élvezetes végezni, ezen kívül fokozza az energiát és az erőnlétet, serkenti az immunrendszert és az agyműködést is.

Yahoo.com, kép: sxc.hu
| testmozgás, edzés, tánc, tai-csi, jóga, séta
2011-10-10 06:27:07
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop