Sportolás után igyunk kakaót

A kakaó gyorsítja a pihenést és a szervezet regenerációját sportolás után– olvashatjuk az International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism februári számában. A szerzők szerint a kakaós tej fogyasztása igen jó hatású, a kereskedelmi forgalomban lévő sportitalok helyett fogyasztható, és hatékonyan segíti a regenerációt fárasztó és kimerítő edzések után.

kakaó, sport, energiaital | InforMed Hírek6   InforMed | Seprődi, B.
A kakaós tejben a lehető legjobb a szénhidrát-fehérje arány, ami fontos ahhoz, hogy kemény gyakorlatok után az izmok feltöltődjenek.

3 különböző napon kilenc tartós terheléshez szokott férfi kerékpáros vett részt a vizsgálaton, amely során egy edzés és az azt követő négyórás pihenés után kimerülésig tartó kitartási-próba következett. A sportolók azonos mennyiségű kakaós tejet, folyadék- vagy szénhidrátpótló oldatot fogyasztottak közvetlenül az első edzés után, és a pihenő második órájának végén. A kakaós tej és a szénhidrátpótló oldat azonos mennyiségű szénhidrátot tartalmazott.

A kimerülésig eltelt idő és a ledolgozott energia lényegesen magasabb volt a kakaós tejet fogyasztó csoportban, mint a szénhidrátpótló folyadékot fogyasztók esetében, tehát tovább bírták a terhelést.

A szerzők szerint a kakaós tej, magas fehérje- és szénhidráttartalmával, kimerítő, glikogén-fogyasztó edzések után jó választás a kereskedelemben kapható folyadék- és szénhidrátpótló italok helyett.

| kakaó, sport, energiaital
2009-07-22 15:33:08

Web Design & Development Prowebshop