Az anyaság jót tesz az egészségnek

Egy kismamákkal foglalkozó internetes portál, a BabyCenter szerint az anyává lett nők jobban odafigyelnek egészségükre, többet mozognak, és helyesebben táplálkoznak.

sport, anya, egészség | InforMed Hírek11   InforMed | Dobos, L.

– Felméréseink során azt tapasztaltuk, hogy az anyaság sokak számára az első lépés az egészségesebb életmód felé. Sokan már a terhességük alatt egészségesebben táplálkoznak, és többet mozognak, és ezek a változások elkísérik őket akkor is, ha már megszületett a babájuk. Négyből három nő mondta, hogy változtatott az étkezési szokásain a terhessége alatt, és több mint felük többet is mozog – mondja Linda Murray főszerkesztő.

600 kismamát kérdeztek meg az egészség és a táplálkozás szerepéről a fogamzás előtt és a terhesség alatt. A nők több mint 75 százaléka mondta, hogy a jó fizikai állapot eléggé vagy nagyon fontos. Az anyák 57 százaléka hetente edz, többségük sétál. A terhes anyák közel egynegyede tervezi, hogy jógázni fog

A séta az egyik legjobb testedzés a leendő anyák számára. Végig biztonságos a terhesség alatt, és akkor is könnyű elkezdeni, ha valaki korábban sohasem mozgott. Nagymértékben enyhíti a stresszt is a rendszeres séta.

A várandós anyák 14 százaléka többet mozog, mint korábban, 43 százalékuk viszont ritkábban. A kismamák 55 százaléka egyedül végzi a testmozgást, és a kicsit rábízza valakire, de 41 százalékuk a babával együtt edz.

A mozgás mellett igen fontos a helyes táplálkozási szokások és az egészséges étrend kialakítása is. A válaszadók legalább 66 százaléka mérsékelten egészségesen étkezik, 13 százalék szerint igen egészségesen. A kismamák több mint a fele mondta, hogy teherbeesése óta változtatott étkezési szokásain, 27 százalékuk jelentős mértékben. A válaszadók körülbelül 34 százaléka szerint fontos a természetes vagy bioélelmiszerek fogyasztása.

– A terhesség alatti egészséges táplálkozás nemcsak a mamának fontos, de a gyerek egészségét is jó irányba befolyásolja – mondja Murray. – Elmúltak már azok az idők, amikor a kismama kettő helyett evett. Ma már sokkal egészségtudatosabban élnek a kismamák.

Medical News Today

| sport, anya, egészség
2013-02-15 01:04:20

Web Design & Development Prowebshop