A jóga panaszokat okozhat

A jóga világszerte egyre népszerűbb kezelési mód mozgásszervi betegségek kezelésére, de panaszokat is okozhat, állapították meg a Sydney-i Egyetem kutatói a Journal of Bodywork and Movement Therapies című folyóiratban közölt tanulmányukban.

| InforMed Hírek19   InforMed | Glanz, J.

Az emberek 10 százalékánál a jóga mozgásszervi betegséget okoz - ez tízszerese az eddig véltnek, hasonlóan más sportsérülésekhez. Az esetek 21 százalékában súlyosbítja a már meglévő fájdalmakat, különösen a felső végtagokon, olyan pozíciók miatt, amelyek a felső végtagokra terhelik a testsúlyt.

Az esetek több mint egyharmadában a jóga által okozott fájdalom megakadályozta a jógaórákon való részvételt, és több mint három hónapig tartott.

A fájdalom megelőzhető, ha a gyakorlatokat óvatosan végzik, ha idejében szólnak az oktatónak, és az orvost is tájékoztatja a jógázó, hogy jógázni jár.

A szerzők javasolják a jógaoktatóknak, hogy beszéljék meg tanítványaikkal, milyen kockázattal jár, ha a gyakorlatokat helytelenül végzik, és hogy a jóga súlyosbíthatja a már meglévő sérüléseket".

| mozgásszervi betegség, jóga
2021-05-31 13:34:05
hírdetés
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop