Hirdetés
Hirdetés

Egészségesebb életmódra váltanál? Így segíthet a zene!

Az egészségünk érdekében fontos, hogy egészséges életmódot folytassunk, ehhez pedig tökéletes eszköz lehet a zene. Vajon hogyan segíthet neked? Lássuk.

| InforMed Hírek29   InforMed | Sándor, K.

Kép: Canva

Motiválhat a testmozgás során

Testmozgás során a zene nagyon nagy motivációt jelenthet. Sportolás vagy fitnesz közben hallgass zenét, hiszen az lendületet fog adni neked a gyakorlatok elvégzéséhez. A ritmus segíthet abban, hogy sokkal energikusabb legyél és megadja a kellő kitartást is. Mindig olyan dalok mellett tedd le a voksodat, amelyek pozitív érzelmeket sugároznak. Sportoláshoz ne válassz túl lassú zeneszámot.

Csökkenti a stresszt és relaxál

Nagyon fontos eszköz a stressz csökkentésében. Amikor éppen szeretnél ellazulni vagy kikapcsolódni, akkor hallgass megnyugtató dalokat. Egy lassú ritmus biztosan megnyugtatja majd elmédet és az idegrendszeredet is. Próbálj ki többféle stílust is és készíts el magadnak egy saját lejátszási listát.

Segíthet az étkezésben

Ha még nem próbáltad ki, akkor elérkezett az ideje annak, hogy étkezés közben dalokat hallgass. Egy lassú ritmus kifejezetten jót tesz azoknak, akik túl gyors evők, hiszen segíthet lelassítani az evést és eltereli a figyelmedet a külső zavaró tényezőkről.

Zenélj, próbálj ki hangszereket

Hangszerbolt Budapest több kerületében is megtalálható, de akár vidéken is körbenézhetsz, hogy milyen kínálat közül választhatsz. Esetleg szerezd be az első elektromos dob felszerelésedet, hiszen a napi rutinodba ezt is be tudod illeszteni. Ha zenélsz, akkor sokkal nyugodtabb leszel, ezáltal hozzájárulsz az egészséged megőrzéséhez, hiszen megszabadulsz a stressztől. A stressz nem túl jó az emésztésnek, de ha kikapcsolódsz étkezés előtt, akkor minden falat sokkal jobban fog esni.

Légy kreatív

A zene fantasztikusan jó eszköze a kreativitás fejlesztésének és az önkifejezésnek. Próbáld ki az éneklést vagy válassz a dob mellé egy másik hangszert, esetleg próbáld ki magad a dalszerzésben. Hidd el, hogy az alkotás segít majd abban, hogy jobban kifejezd érzéseidet és segít abban is, hogy felszínre tudd hozni a benned rejlő kreativitást.

Építs kapcsolatokat

A zene segítségével kapcsolatokat is építhetsz, hiszen csatlakozhatsz helyi csoportokhoz, zenekarokhoz vagy esetleg kórusokhoz is. A közös zenélés alkalmat ad a kapcsolódásra más emberekkel, így a közösséghez való tartozás érzése is bekerül a mindennapi életedbe.

| egészség és zene
2023-06-29 15:30:14
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop