Kutyafuttában lesz fitt az ember

A kutyák napi mozgásigényének köszönhetően a gazdáik többet és gyorsabban sétálnak, valamint jóval hajlamosabbak a rendszeres testmozgással együtt járó aktív életmódra - állítják szakemberek a témában született felmérések és tanulmányok eredményeire támaszkodva.

kutyasétáltatás, testmozgás, aktív életmód | InforMed Hírek9   InforMed | MTI
A kutyatulajdonosok rendszeres heti sétáinak mintegy kétharmadáért a kutyák a "felelősek" - derült ki egy több mint 1011 felnőtt megkérdezésével készített felmérésből, amely az állateledeleket gyártó Mars Petcare vállalat megbízásából készült.

A gyermekes és állattartó emberek egynegyede rendszeresen látogatja a parkokat és egyéb szabadtéri helyszíneket a kutyáik miatt. "Ha esik, ha fúj, a kutyával minden nap el kell menni sétálni" - mondta Sandra McCune, a The Health Benefits of Dog Walking for People and Pets (A kutyasétáltatás jótékony hatásai az emberre és a házi kedvencre nézve) című könyv társ-szerkesztője.

Mint hozzátette: a négylábúakkal közös séta egyúttal erősíti a társadalmi és a közösségi kapcsolatokat is. "Amikor az emberek a kutyájukkal indulnak útra, akkor nagyobb valószínűséggel elegyednek párbeszédbe másokkal" - mondta. A felmérés eredményei szerint a 65 éves, vagy annál idősebb kutyatulajdonosok mintegy 44 százalékának biztosít rendszeres heti testmozgást az eb sétáltatás.

Edzőpartnerekként a kutyák olyan energiát, lelkesedést és támogatást adnak az embernek, amely alapvető fontosságú az aktív testmozgáshoz - mondta Shirley Archer, az amerikai fitneszszervezet (American Council on Exercise, ACE) szóvivője.

Idén ősszel az Egyesült Államok különböző városaiban működő Fiatalok Keresztény Egyesületei (YMCA) is mind megtartják a maguk kutyanapi programjaikat. A Power of Pets (A házikedvencek ereje) elnevezésű kezdeményezés futással, sétával, jógával és egyéb fizikai tevékenységekkel várja az ebeket és gazdáikat.
| kutyasétáltatás, testmozgás, aktív életmód
2011-10-02 03:37:56
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop