Hirdetés

Már három halálos áldozata van a Mount Everest idei mászószezonjának

Egy feltehetőleg magashegyi betegségben szenvedő indiai férfi hétfőre virradó éjszaka bekövetkezett halálával háromra nőtt az áldozatok száma a Mount Everest idei mászószezonjában, két hegymászó hollétéről pedig szombat óta nem tudnak a helyi ügynökségek.

Mount Everest, hegymászás, bulvár |

MTI Hírek13 | MTI

A katmandui Trekking Camp Nepal szerint a 43 éves Subhas Pault kísérői segítették le a hegyről, miután a férfi megbetegedett a 7950 méter magasan lévő negyedik táborban.

Az ügynökség illetékese szerint az áldozat csapatának két másik indiai tagjáról szombat óta nincsenek információik, nekik a csúcshoz közeli úgynevezett "halálzónában" veszett nyomuk.

Jelenleg a csapat egy negyedik indiai tagját próbálják légi úton lehozni a hegyről: a nő ugyancsak a négyes táborban lett rosszul, és már biztonságban lekísérték a 7200 méter magasan lévő harmadik táborba.

Subhas Paul halálával háromra nőtt az idei mászószezon áldozatainak a száma. Szombaton a 34 éves ausztrál Maria Styrdommal, egy nappal korábban a 35 éves holland Eric Arnolddal végzett a magashegyi betegség. Mindketten a csúcshódítást követően, leereszkedés közben vesztették életüket.

Paszang Purba, a katmandui Seven Summit Treks munkatársa szerint a holttestek még a négyes táborban vannak, jelenleg a leszállításukon dolgoznak. Jelenleg nagyjából harminc hegymászó szenved fagyástól vagy betegségtől a világ legmagasabb hegycsúcsának közelében.

Az idei hegymászó szezon kezdete óta több százan vágtak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának. A kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően május 11. óta nagyjából 400 hegymászó érte el a csúcsot a nepáli oldalról.

Mount Everest, hegymászás, bulvár

2016-05-23 23:11:54

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop