Mitől tartanak leginkább az idősödő nők?

Egy brit felmérés szerint a nők sokkal inkább tartanak az öregedéstől, mint a férfiak. Országonként más és más a képlet, Kínában például, a korlátozott születésszám miatt, a legfőbb aggály a következő: ki fog rólam gondoskodni? Franciaországban a válaszadók egyharmada szerint az öregség 80 után kezdődik. Az Egyesült Államokban a nőknél és a férfiaknál eltérő, amitől a leginkább tartanak.

öregedés, nők, nÅ‘k | InforMed Hírek9   InforMed | Sándor, K.
A vonzerő elvesztése

Ráncok, lógó mellek, szürke haj, petyhüdt has, száraz bőr, pluszkilók… nem is soroljuk tovább, a sor végtelen. A nők még a 70-80-as éveikben is aggódnak küllemük miatt.

Mit tehetünk?
Helyezzünk kellő hangsúlyt az ápoltságra. A belső kisugárzás áthatol az öregedő külsőn is. Aludjunk, mozogjunk, nevessünk eleget, étkezzünk egészségesen Nagyon igaz a közhelynek tűnő mondás, hogy az ember annyi idős, amennyinek érzi magát.

Egyedüllét

A legtöbb nő társa vagy gyereke elvesztésétől fél. Nehéz beletörődni a barátoktól való elválásba is, ha például valaki nyugdíjas korában elköltözik. A társas kapcsolatokban beállt veszteségek igen fájdalmasak az öregedő nők számára.

Mit tegyünk?
Ha kevesebb kapcsolatunk is van, ahogy halad előre az idő, ezek általában mélyebbek és jelentősebbek.

Elszegényedés

Klasszikus női félelem az anyagi bizonytalanságtól való rettegés.

Mit tegyünk?
A nagy generáció most nyugdíjas korba kerülő tagjai valamivel magabiztosabbak pénzügyi téren, de így is hasznos akár csak kis összegeket is félretenni minden hónapban szűkösebb időkre.

Rák

Felmérések szerint a nők a legjobban a ráktól, azon belül is az emlőráktól tartanak, pedig a félelem tekintetében hetedik helyen álló tüdőrák kétszer annyi áldozatot szed, mint az emlőrák.

Mit tegyünk?
A ráktól való félelem jogos. Ha valaki egészségesen él, és rendszeresen jár szűrővizsgálatokra, sokat tett a félelmei ellen, akár rákról, akár az újabban még több áldozatot szedő szívbetegségről legyen szó.

Függés másoktól

Mind a nők, mind a férfiak tartanak attól, hogy a terhére lesznek másoknak, de a nők számára ez az érzés még kevésbé elviselhető.

Mit tegyünk?
Tervezzünk jó előre. A sors furcsa fintora, hogy sok nő, aki nem akar mások terhére lenni, éppen azzá válik, mert nem tett meg előre bizonyos lépéseket. Jó, ha megjelölünk valakit, aki ügyünkben eljár, ha mi nem vagyunk képesek, és hasznos lehet a végrendelet is.

Következő cikkünkben arra keressük majd a választ, hogy mitől tartanak leginkább az idősödő férfiak.

Yahoo, kép: sxc.hu
| öregedés, nők
2011-11-08 12:57:22
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop