Hirdetés

Boldogabbak a férfiak a nőknél

Boldogabbak a férfiak a nőknél, mert jobban megtalálják az egyensúlyt munka és magánélet között. A férfiak jobban odafigyelnek arra, hogy több szünetet tartsanak a munkahelyen, míg a nők sokkal többet vállalnak otthon is.

boldogság, munka, magánélet |

InforMed Hírek9   InforMed | ELTE, TáTK

Captivate Network a fehérgalléros munkavégzők munka-magánélet egyensúlyát vizsgáló kutatása szerint a férfiak következetesebben boldogabbak a nőknél: 25 százalékkal jobban érzik magukat a munkahelyükön, 8 százalékkal jobban otthon, miközben 75 százalékuk állítja, egyensúlyban tudja tartani szakmai és magánéletét.

A felmérés eredményei szerint az egyenlőtlenségek az otthonokban kezdődnek, a nők ugyanis lényegesen nagyobb részt vállalnak a háztartási munkákból, mint a férfiak. A munkahelyen a nők szintén jobban hajtanak: körükben 25 százalékkal kevesebben tartanak szünetet napközben, mint a férfiak esetében. A két élethelyzet összehangolása mindkét nem számára okoz nehézségét, de ennek sikertelensége a nők esetében gyakrabban jelentkezik egészségügyi panaszok formájában. Körükben többen panaszkodnak stresszre, fejfájásra, izomfájdalomra és súlyproblémákra is. Depresszióról a két nem közel azonos arányban (28-29%) számolt be.

A vizsgálat megpróbálta meghatározni a legboldogabb ember profilját. E szerint a legboldogabb az a 39 éves férfi, aki házas, felesége részmunkaidőben dolgozik, egy gyermeke van, felsővezetőként tevékenykedik és jövedelme évi 150-200 ezer dollár között mozog. Vele szemben a legboldogtalanabb az a 42 éves hajadon nő, aki ügyvédként vagy orvosként praktizál és kevesebb, mint 100 ezer dolláros jövedelemmel gazdálkodik évente.
boldogság, munka, magánélet

2011-09-26 20:51:07

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop