Karácsony vagy ünnep?

Szórakoztató felmérést tett közzé egy amerikai közvélemény-kutató cég az ünnepek közeledtével. Arra voltak kíváncsiak, hogy a helyiek mit szeretnek jobban, boldog karácsonyt vagy kellemes ünnepeket kívánni.

karácsony, ünnep, ünnep | InforMed Hírek7   InforMed
Kiskarácsony, nagykarácsony…

A Rasmussen amerikai piackutató aktuális közvélemény-kutatása szerint az amerikai állampolgárok döntő többsége inkább a vallásos kapcsolódású "Merry Christmas!" vagyis "Boldog karácsonyt!" kifejezést preferálja az ünnepi jókívánságok terén a "Happy Holidays!", magyarul leginkább "Kellemes ünnepeket!"-ként visszaadható kifejezéssel szemben. A felmérés szerint az amerikaiak 70 százaléka inkább az előbbivel, 22 százaléka pedig inkább az utóbbival kíván minden jót ismerőseinek és szeretteinek karácsonykor.

Az idősebb amerikaiak mellett a republikánus szavazók körében kiemelkedően magas a "Boldog karácsonyt!" típusú üdvözlést használók aránya. A válaszok szerint ugyanis a republikánusok 91 százaléka él a jókívánságok ezen kifejezésével, míg a független szavazók körében 70, a demokraták esetében csak 58 százalék a "Merry Christmas!"-t jobban kedvelők aránya.
| karácsony, ünnep
2009-12-22 20:03:41
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop