Kutya vagy macska?

Sok igazság van Winston Churchill híres mondásában: ¬– A kutyák felnéznek ránk, a macskák lenéznek minket. – A kutya és a macska sok mindenben különbözik egymástól, és egyes kutatások szerint árulkodó lehet, hogy valaki kutyát vagy macskát tart-e inkább.

kutya, macska, háziállat, természet | InforMed Hírek13   InforMed | Dobos, L.

Ha tudja magáról, hogy egyértelműen kutya vagy macska a kedvence, azt is tapasztalta már, hogy más élményben van részük a kutyásoknak, mint a macskásoknak. Mégis, mit mond el ez az Ön természetéről?

1. A kutyások extrovertáltabbak, nyitottabbak

A vizsgálatok igazolják az általános tapasztalatot, a kutyatartók nyitottabbak, kevésbé neurotikusok, mint azok, akiknek macskájuk van.

2. A macskát tartók magasabb pontszámot érnek el az intelligenciateszteket, érdeklődőbbek

Legalábbis egy 600 egyetemistán végzett vizsgálat szerint. A macskatartók igaz, hogy zárkózottabbak, de érzékenyebbek is. Inkább a nonkonformizmus jellemzi őket, talán a macska híres függetlenségére válaszul.

3. Lehet, hogy kedvenc háziállata tükrözi az Ön világnézetét

A Time magazin egy felméréséből kiderül, hogy a liberálisok inkább macskakedvelők, míg a konzervatívak inkább tartanak kutyát. A kutyások jobban szeretik az engedelmes háziállatot, tehát dominánsabbak.

Egyesek szerint ez az egész vita inkább a sztereotípiákról szól, csupán arról, hogy valaki inkább férfias vagy nőies természetű.

Psychology Today

| kutya, macska, háziállat, természet
2015-06-08 20:20:04
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop