Pozitív gondolkodás

2023. 05. 31

Ha csak a hibákat és a problémákat keressük és vesszük észre, az könnyen pesszimizmushoz vezet, ami ráadásul mindennapi életünkre is kihat.

Őrült, de működő trükkök

2023. 05. 31

Sok jótanács elég nyilvánvaló: ha fogyni akarsz, egyél kevesebbet és mozogj többet, több energiához aludj többet, a kiszáradás megelőzésére igyál több vizet. Mások azonban teljesen meglepőek. A következő 10 tipp működik, de az ember csak vakarja a fejét.

A világvallások alapja az önzetlenség - agyi háttér

2023. 01. 10

Minden spirituális folyamat az agyból indul ki. Ez igazabb, mint valaha, derül ki egy amerikai neuropszichológus munkájából. A legújabb adatok ugyanis bebizonyították, hogy az önzetlenség talaján gyökerező spirituális élmények kapcsán csökken az agyi aktivitás a jobb fali lebeny területén.

Miért szeretik az emberek a macskákat és egészséges-e macskát tartani?

2023. 01. 08

Körülbelül 85 millió macska él az amerikai háztartásokban, sokan dédelgetett családtagként. Mi áll a macskafélék emberhez való vonzódásának hátterében? És milyen hatással vannak az emberek egészségére?

Kutya vagy macska?

2023. 01. 08

Sok igazság van Winston Churchill híres mondásában: ¬– A kutyák felnéznek ránk, a macskák lenéznek minket. – A kutya és a macska sok mindenben különbözik egymástól, és egyes kutatások szerint árulkodó lehet, hogy valaki kutyát vagy macskát tart-e inkább.

Minden életkorban van valami jó!

2022. 03. 27

Manapság mintha csak a fiatalokról és a fiataloknak szólna a világ. Pedig a negyedik X-en túl sincs vége mindennek. Sőt!

Mitől tartanak leginkább az idősödő nők?

2022. 03. 27

A nők sokkal inkább tartanak az öregedéstől, mint a férfiak. Országonként más és más a képlet, Kínában például, a korlátozott születésszám miatt, a legfőbb aggály a következő: ki fog rólam gondoskodni? Franciaországban a válaszadók egyharmada szerint az öregség 80 után kezdődik. Az Egyesült Államokban a nőknél és a férfiaknál eltérő, amitől a leginkább tartanak.

Mitől tartanak leginkább az idősödő férfiak?

2022. 03. 27

Sokkal jobban érzem magam 76 évesen, mint amikor 56 voltam - vallja az öregedésről George Vaillant, a pszichiátria professzora a Harvardon. Azokat viszont, akik még nem érték el a bölcs időskort, számos dolog aggasztja.

Mentális jólét: ne csak egészséges étkezéssel és mozgással vigyázzunk magunkra!

2022. 03. 25

A legtöbb médiumban kizárólag csak arról hallani, hogy az egészséges táplálkozás és a mozgás lehet a kulcs a hosszú és betegségmentes élethez. Viszont gyakran megfeledkeznek két fontos másik tényezőről is, ami nagyban hozzájárul az egészségünkhöz. Az egyik a mentális egészség, a másik pedig az ebből következő negatív stressztől való mentesség elérése.

Pozitív gondolkodás – pro és kontra

2022. 03. 23

Lehetséges hogy a magyar annyira depresszív nemzet lenne, hogy már a pozitív gondolkodást is károsnak tartja? Vajon segít-e, vagy veszélyes, ha optimisták vagyunk? Egyáltalán: mit jelent a Think pink kifejezés? És kinek jó?

1 |
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop