Terhesség hétről-hétre: 21. hét

terhesség, magzat, fejlődés | Várandósnapló 2006 ;   InforMed | Sándor, K
Mama:

Különféle néphiedelmek alapján biztos mindenki megjósolja, a baba fiú lesz-e vagy lány. Van, aki ezen jó szórakozik, míg másokat idegesíthet. Ezek a mítoszok érdekesek lehetnek, de nem mindig pontosak. Eldöntötte már, hogy tudni akarja-e a baba nemét? Ezzel kapcsolatban sok mindent meg kell gondolni, és az sem biztos, hogy a baba együttműködőnek fog bizonyulni.

Baba:

A kicsi még mindig szabadon mozoghat a magzatvízben. Ennek a trimeszternek a végén megállapodik, befordul, általában fejjel lefelé. (Vannak azonban babák, akik csak a harmadik harmad végére veszik fel ezt a helyzetet.) A babák mintegy 3-4 százalék farfekvéses marad.

A kicsi súlya most körülbelül 369 gramm.

Ikertippek:

Fáj a dereka? Vigyázzon a tartására, és ne emeljen, ezen kívül azonban fűzőkkel is segítheti a súly viselését. Beszéljen orvosával, hogy felírja a szükséges segédeszközt, ami a biztosító fedez.

<< Előző hét Vissza a tartalomjegyzékhez Következő hét >>
| terhesség, magzat, fejlődés
2009-08-14 09:20:32


Életre szóló károsodást okozhatnak a gyermekkori traumák 2. rész

A gyermekkori negatív élmények alapvetően befolyásolják a felnőttkor érzelmi világát és cselekedeteit. A negatív élmények halmozódása önértékelési, magatartás-...


Életre szóló károsodást okozhatnak a gyermekkori traumák 1. rész

Orvosok, egészségügyi szakemberek hívták fel a figyelmet a gyermekkorban elszenvedett traumák, kóros stresszhatások hosszú távú következményeire, melyek rossz egészs...


Hőségben – várandósan

Mindenkinek melege van, de a várandósok szervezetét az átlagnál jobban megterheli a kánikula.


Várandósnapló

A várandósság kilenc hónapjának eseményei, hétről-hétre.


A ráncok kezelése

Mielőtt áttekintenénk a ráncok kezelését, néhány dolgot el kell mondani róluk. Többféle ráncot lehet megkülönböztetni.