Hogyan készüljön a szülésre?

A terhesség elején még nagyon messzinek tűnik a szülés, azonban az utolsó percek kapkodásának elkerülése érdekében nem árt már akkor felkészülni, amikor egy nő megtudja, hogy várandós.

terhesség, szülés | InforMed Hírek6   InforMed | Dobos, L.
Nagyon sokat segítenek a szülésre felkészítő tanfolyamok, foglalkozások, ahol megismerkedhetnek a szülés folyamatával, a terhességgel és a szülői teendőkkel.

Fontos a terhesség alatt az óvatos, kíméletes testedzés. A test hajlékonyabb lesz, és karban tartja a lelket is. Az edzés során megtanulható a helyes légzés, és a légzés szabályozása, ami a vajúdás perceiben igen jól jön majd.

Lehet, hogy ha eljön az idő, felborulnak a tervek, de nem árt már az elején elgondolkodni azon, milyen testhelyzetben szeretne szülni. Lehet, hanyatt vagy oldalt fekve, négykézláb, guggolva vagy akár állva is.

Állítsa össze időben a kórházba bevinni szándékozott holmik listáját, és ne feledkezzen meg a babaruháról sem. Ne feledje, hogy a nők terhesség előtti alakjukat nem azonnal nyerik vissza, inkább kismamaruhát csomagoljon be a hazamenéshez.

Ne ajánlatos meghívni az összes barátot és ismerőst közvetlenül a szülés utáni napokra, fáradtak lesz, és szeretne minél több időt a babával tölteni. Az első héten csak a legközelebbi ismerősöket fogadja.

Olvasson a várandósságról és a szülésről, de tájékozódjon a szoptatásról, fürdetésről, pelenkázásról is. Minél többe tud, annál nyugodtabb és magabiztosabb lesz, mire eljön a szülés ideje.

További tudnivalók: Várandósnapló

Babanapló

HealthDay News
| terhesség, szülés
2008-05-07 06:52:15

Web Design & Development Prowebshop