Gyermeke született egy transzszexuális férfinak Berlinben

Hétfői német lapjelentések szerint a női testben élő férfi - férfi önazonossággal rendelkező és férfiként nyilvántartott, biológiailag nőnek számító személy - egy egészséges gyermeknek adott életet otthonszüléssel Berlin Neukölln nevű városrészében még áprilisban.

A Bild című lap szerint azért választotta az otthonszülést, mert a kórházi szülés esetén kötelező megadni az anya nevét, ezt pedig el akarta kerülni. Ennek alapján a gyermeknek hivatalosan csak apja van - mutatott rá a lap. A Der Spiegel szerint a transzszexuális férfi kisfiút szült, aki mesterséges megtermékenyítéssel, spermadonor révén fogant.

Ez az első transzszexuális szülés Németországban, hamarosan azonban mindennapossá válhatnak a "terhes férfiak" - emelte ki Andrea Budzinski, a transzidentitási és interszexualitási társaság elnöke a dpa hírügynökségnek nyilatkozva. Az alkotmánybíróság egy 2011-es döntése alapján ugyanis nem kell műtéti úton megváltoztatnia a nemét annak, aki jogilag nemet akar váltani, és lesznek olyan nőnek született transzszexuálisok is, akik ugyan elvégeztetnek nemátalakító műtétet, de nem távolíttatják el a méhüket és így szülőképesek maradnak - tette hozzá.
| transszexuális, terhesség, szülés
2013-09-09 21:30:30
hirdetés
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop